StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA (Ž)

KUP HRVATSKE U SRIJEDU Superligaš gost Dubrovnika

Piše i snimio: Tonči Vlašić
17. listopada 2017. - 14:02

Odbojkašice Dubrovnika, članice južne skupine Prve 'B' hrvatske lige, u srijedu, 18. listopada u 19 sati, u 1. kolu Kupa Hrvatske, osmini finala, igraju u Sportskoj dvorani u Gospinom poju protiv Kaštela Cemex-a, članica najvišeg ranga, Superlige.

Dubrovnik je sezonu u trećem rangu otvorio osvajanjem boda u Sinju (poraz od Sinja s 3:2), a potom uvjerljivom pobjedom protiv Makarske kod kuće (3:0) uzeo sva tri boda te je sa 4 boda na trećem mjestu nakon 2. kola u južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige. Kaštela Cemex za koju igra 24-godišnja Nika Stanović, Konavoka koja je ponikla u dubrovačkom klubu, poražena je na startu Superlige kod kuće od HAOK Mladost s 3:0, a nakon toga je s 3:0 dobila Poreč u Poreču.

Naslov pobjednica u Kupu Hrvatske brane odbojkašice Marina Kaštela. Dubrovnik je plasman u završnicu Kupa Hrvatske, među 16 najboljih, izborio protiv prvo'be'ligaša Splita od kojeg je u njegovoj dvorani bio bolji s 3:1 u finalu Regije Jug. 

Dubrovnik i Kaštela Cemex bili su suparnici u Kupu Hrvatske prije tri sezone. Kaštelanke su dobile s 3:2 u setovima obje utakmice (dogovorom dvaju klubova obje su se igrale u Kaštel Starom). U međuvremenu se promijenio sustav natjecanja u Kupu. Prva dva kola završnice (osmina finala i četvrtfinale) odigravaju se po sustavu jedna utakmica kod slabije plasiranog kluba u prethodnoj sezoni. 

20. travanj 2024 06:05