StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU

ČETIRI MEDALJE STIŽU NA HRVATSKI JUG Zlatna Anđela Violić: 'Meni je ovo četvrti naslov državne prvakinje!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
14. listopada 2017. - 16:49

Anđela Violić je mlađe seniorska prvakinja Hrvatske. Judašica Dubrovnika 1966. trijumfirala je na prvenstvu Hrvatske (uzrast do 23 godina), koje se održalo na splitskim Gripama u kategoriji do 70 kilograma u konkurenciji četiri judašice.

Medalju za Dubrovnik 1966. osvojio je i Stjepo Roko u kategoriji do 73 kilograma. Violić je dobila sve tri suparnice u kategoriji (svatko sa svakim), dok je Roko ostvario tri pobjede i jedan poraz u konkurenciji 20 natjecatelja. Anđela Violić je ove godine osvojila prvo broncu na kadetskom prvenstvu Hrvatske, a potom je uzela zlato na juniorskom, te sad na mlađe seniorskom državnom prvenstvu.

- Odlučujuća je bila borba protiv Lorene Štengl iz Samobora. Prvo sam dobila kaznu. Nakon toga sam je bacila, uhvatila u zahvat držanja te pobijedila. Meni je ovo četvrti naslov državne prvakinje. Prvi sam osvojila kao mlađa kadetkinja, potom sam dva puta bila juniorska prvakinja te sad prvi put mlađe seniorska prvakinja - istaknula je 17-godišnja Anđela Violić, juniorska reprezentaivka Hrvatske, sudionica europskog i svjetskog juniorskog prvenstva ove godine, koja je na tri državna prvenstva u 2017. izgubila samo jednu borbu. Sve ostale borbe je pobijedila te je u ovoj godini ponosna vlasnica čak tri državne medalje (dva zlata i jedne bronce).

Judo klub Dubrovnik i Judo klub Župa dubrovačka imaju po jednu broncu s mlađe seniorskog prvenstva Hrvatske. Dubrovnik je među osvajačima medalja zahvaljujući Andrei Šuljak, koja je s pobjedom i dva poraza bila treća u kategoriji do 70 kilograma, dok je Župi dubrovačkoj medalju donio Adrian Puljić, koji je u kategoriji do 66 kilograma dobio tri od četiri borbe.

Korak do medalje (poraz u borbi za broncu) bili su u kategoriji do 52 kilograma Bruna Bilić (Dubrovnik 1966.), u kategoriji do 66 kilograma Leon Đapić (Ura Nage) i u kategoriji do 90 kilograma Adrian Sufaj (Dubrovnik 1966.).

NA SLICI Mateo Semiz, trener judoka Dubrovnika 1966. i Anđela Violić

24. travanj 2024 09:00