Sport Ostalo

JEDRENJE

EUROPSKO PRVENSTVO Dubrovčanin među 100

JEDRENJE

Alec Cvinar zauzeo je 97. mjesto među 113 natjecatelja na Europskom seniorskom prvenstvu klase Laser Standard, koje se proteklog tjedna održalo u Barceloni, a kad se u obzir uzmu i natjecatelji izvan Europe, bio je 108. u konkurenciji 125 jedriličara.

Član Jedriličarskog kluba Orsan posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, 8. listopada, kada su održana dva plova, zauzeo u Srebrnoj skupini (plasman u ukupnom poretku od 64. do 125. mjesta) 49. i 48. mjesto. Dubrovčanin, juniorski prvak Hrvatske i jedan od najmlađih sudionika prvenstva, nakon kvalifikacija (pet plovova), bio je 114. u konkurenciji 125 jedriličara. Potom je prvog dana jedrenja u Srebrnoj skupini bio 14-i i 40-i, a drugog dana: 46-i i 18-i.

- Alecu je ovo škola. Uči. Skuplja iskustvo. Tako će biti i idućih nekoliko godina. Tako su radili svi ovi danas najbolji jedriličari. Nema drugog puta – istaknuo je Marijan Pamuklić, trener Aleca Cvinara.

Najbolji je na kraju bio Britanac Nick Thompson,srebro je pripalo Talijanu Francescu Marrai, a bronca Cipraninu Pavlosu Kontidesu. Splićanin Tonći Stipanović, član Mornara, koji je bi najbolji u kvalifikacijama, te nakon prvog dana jedrenja u Zlatnoj skupini (najbolja 64 jedriličara iz kvalifikacija), posljednja dva dana je bio slab te je na kraju ostao bez medalje. Na kraju je bio deveti u ukupnom poretku (osmi u poretku za EP). 

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru