StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

LOPTA NA CENTRU Square i Županijska liga u subotu, Porto Tolero u nedjelju

Piše i foto: Tonči Vlašić
6. listopada 2017. - 11:12

Prošle sezone je naša županija imala jednog prvoligaša (Square) i dva drugoligaša (Porto Tolero i Duba konavoska) od kojih se jedan (Porto Tolero) borio za viši rang, a drugi za ostanak (Duba konavoska). Pločani nisu uspjeli, ali jesu Konavljanin. Na kraju sezone naša županija je dobila još jednog drugoligaša (Gladius), ali u novu sezonu kreće s jednim prvoligašem (Square) i samo s jednim drugoligašem (Porto Tolero). Naime, Duba konavoska je odustala od nastupa u južnoj skupini Druge hrvatske lige, kao i Gladius, koji je to pravo stekao osvajanjem prvog mjesta u Županijskoj ligi te kroz kvalifikacije za viši rang.

Pločani, koji su se lani borili sa šibenskom Crnicom za prvo mjesto, ostali su bez nekoliko važnih igrača. Novu sezonu počinju u nedjelju, 8. listopada. Momčad Borisa Malića je gost druge momčadi Split Tommyja. Prvi favorit lige je Olmissum iz Omiša, koji je tek ušao u Drugu ligu – jug, ali kojeg svi vide već iduće sezone u Prvoj hrvatskoj ligi. Momčad koju vodi Ivica Osibov ima već sad, ističe se, momčad za najviši rang u kojem ove sezone branitelj naslova, FC Nacional, nije prvi favorit, već je to Split Tommy, koji se itekako pojačao i koji priželjkuje kako će nakon pet godina opet slaviti.

Square će se opet boriti za doigravanje. Prošle sezone je doigravanje dohvatio pobjedom u zadnjem kolu. Protiv zagrebačkog Dinama nije uspio proći prvi krug te se plasirati u polufinale. Novu sezonu otvara kod kuće ogledom protiv Uspinjače (subota, 7. listopada, u 20.30 sati). Square ima novog trenera (Antun Bačić), koji je ujedno najmlađi trener Prve lige i kojem je ogled protiv Uspinjače debi u prvom razredu. Square je ostao bez reprezentativca Mara Đuraša, koji je novi član Split Tommyja, a bogatiji je za još jednog reprezentativca Makedonije. Stigao je 23-godišnji Igor Leovski, koji je za  reprezentaciju odigrao 40-ak utakmica. Leovski je treći reprezentativac Makedonije u povijesti u dresu Squarea (Darko Rangotov je bio prvi. Nosio je dres Squarea dvije sezone. Adrijan Micevski je stigao sezonu nakon Rangotova. Micevski će i ove sezone igrati za dubrovački klub. Skupa je s Leovskim i u reprezentaciji Makedonije).  

Novu sezonu u Prvoj ligi otvaraju ovog petka, 6. listopada, Brod 035 i Novo vrijeme Apfel te Vrgorac i Osijek Kelme. U subotu, 7. listopada, igraju se preostale četiri utakmice 1. kola. Derbi je u Zagrebu bez obzira što je Futsal Dinamo oslabljen, a Split Tommy se pojačao. Osim utakmice Square – Uspinjača još igraju: FC Nacional – Crnica te Albona Potpićan '98 - Alumnus.

Gladius i Duba Konavoska su (opet) u Županijskoj ligi, koja u novoj sezoni broji 15 klubova. Uz dva spomenuta još će igrati Čilipi, Ponta, Mećajac, Dunave, Ombla, Pridvorje, Zmaj, Plat, Jadran, Enkel, Sokol, Cavtat i UNIDU. U 1. kolu, u subotu, 7. listopada, u dvorani Osnovne škole Gruda igraju,16 sati: Duba Konavoska – Sokol, 16.50 sati: Cavtat – Zmaj, 17.40 sati: Ponta – Čilipi, 18.30 sati: Pridvorje – Ombla, 19.20 sati: Plat – UNIDU te 20.10 sati: Mećajac - Enkel. Kolo će se zaključiti u srijedu, 11. listopada, kada igraju Jadran i Gladius (20 sati). U 1. kolu slobodna je momčad Dunave.

19. travanj 2024 19:29