StoryEditorOCM
OstaloKILOMETAR PLIVANJA I PET KILOMETARA TRČANJA

USPJEŠAN DUBROVNIK AQUATHLON Plivali na Banjama, trčali od Lazareta do Svetog Jakova i natrag

Piše Tonči Vlašić
Foto: Tonči Vlašić
1. listopada 2017. - 21:37

Točno u 15 sati Daniel Marušić je označio početak drugog Dubrovnik Aquathlona. Prvo su s plaže Banje krenuli natjecatelji, a pet minuta poslije i natjecateljice. Pred svima je bilo pola kilometra plivanja, a nakon toga pet kilometara trčanja.

Plivalo se od plaže Banje, okret oko bove ispred hotela Excelsior, zatim australski okret na plaži, pa novi krug 500 metara plivanja. Nakon plivačkog dijela natjecatelji su trčali uz skaline, u Lazaretima uzimali trkačku opremu te krenuli prema Svetom Jakovu i natrag. Cilj utrke je bio na Pločama, iza Grada, ispred Gimnazije.

I ove godine iskazao se organizator Triatlon kluba Dubrovnik, koji je organizaciju utrku potpisao u suradnji s Dubrovački savezom športova, Turističkom Zajednicom Grada Dubrovnika i Banje Beach Clubom. Naravno, nije moglo bez pomoći prometne policije, medicinskog osoblja...

Uz natjecatelje iz Hrvatske, nastupili su profesionalci i rekreativci iz još nekoliko država. Čak iz daleke Australije. Drugi Dubrovnik Aquathlon otvorio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 

ZLATO Dumančić i Baković
Luka Dumančić i Zara Baković pobjednici su drugog Dubrovnik Aquathlona. Kao i prošle godine, tako i ove, drugi je bio Konavljanin Jakša Diklić iz Triatlon kluba Dubrovnik. Bronca je pripala Luki Grgoriniću. Maja Bonačić, Zagrepčanka, koja živi u Korčuli, bila je druga u ženskoj konkurenciji u kojoj je treće mjesto zauzela Dunja Gorup.

Dumančić je zadatak savladao za 33 minute, 42 sekunde i 1 stotinku, a Baković za 43 minute, 20 sekundi i 1 stotinku. Diklić je za pobjednikom zaostao 43 sekunde, a Bonačić za pobjednicom minutu i 12 sekundi...

25. travanj 2024 19:32