StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR

'PITURI', VLASNICI DUPLE KRUNE 'StaRR je opet favorit. Mi opet imamo ekipu za respekt!'

28. rujna 2017. - 15:56

Na staroj Minčeti, zastava vijori i ona govori, 'Pituri' su najbolji – pjevali su svi u i oko Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor na kraju prošle sezone. Ostalo je upisano kako su pod vodstvom trenera Marka Habijaneca i Joška Martinovića duplu krunu osvojili Roko Tošić, Tomislav Japec, Miho Simović, Neven Juzbašić i Filip Mikulić.

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju, na zidu iza kojeg je kancelarija Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, velika slika podsjeća na to kako tu stoji aktualni prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Hrvatske. Dubrovački klub je prošle sezone osvojio prva dva trofeja u svojoj povijesti. Na slici na zidu trenuci radosti i slavlja igrača, trenera, predsjednika…

– Nama je prva želja uvijek bila biti u kontinuitetu u vrhu hrvatskog stolnog tenisa – istaknut će svaki put Marinko Matulović, prvi čovjek Libertas Marinkolora. Čak u prvi plan neće staviti prve trofeje, već sjajnu atmosferu, koja vlada u Gospinom polju u najvažnijim utakmicama kluba.

– To nema nitko – naglasit će. Navijači su u majicama kluba, s klupskim šalovima i zastavama u rukama. Bubnjevi drže ritam. Pjeva se od prvog do zadnjeg poena.

– Čak su imali podršku i na gostovanjima, a s time se ne može nitko pohvaliti. Ponosni smo jer se o nama ne govori samo zbog rezultata, već i zbog navijača – rekao je 'milijun' puta Matulović, koji će podsjetiti uoči početka nove sezone i na uspjeh u Europi. Libertas Marinkolor je igrao četvrtfinale ETTU Cup-a.

Novu sezonu Libertas Marinkolor dočekuje u izmijenjenom sastavu. Ostali su Tomislav Japec i Neven Juzbašić, a nakon odlaska Miha Simovića i Roka Tošića (Simović karijeru nastavlja u Španjolskoj, a Tošić u Njemačkoj), 'Pituri su postigli dogovor s bratom blizancem Nevena Juzbašića, Ivanom, koji je već igrao za dubrovački klub. Vraća se Ivan u dres 'Pitura' nakon točno deset godina.

– Cilj je, kao i uvijek, biti opet u vrhu, tj. boriti se opet za trofeje. Nema imperativa osvajanja trofeja – naglasit će u Gospinom polju. Ni prošle sezone 'Pituri' nisu bili favoriti pogotovo kad je u završnici sezone varaždinski StaRR posegnuo za dovođenjem Kineza Zeng Jia. Međutim, unatoč tome slavilo se u Dubrovniku. StaRR je zadržao Jia, a u ljeto je doveo još jednog Kineza, Tan Ruiwua, koji je nosio dres hrvatske reprezentacije.

– StaRR je opet favorit. Mi opet imamo ekipu za respekt, koja može do finala prvenstva Hrvatske i do završnice Kupa Hrvatske – istaknuo je Matulović.

Prvi ogled 'Pitura' i StaRR-a ove sezone dogodit će se već u 2. kolu ligaškog dijela prvenstva (7. listopada). Juzbašići i Japec su prije toga, na startu sezone, gosti GSTK Zagreb, koji je bi uz Libertas Marinkolor i StaRR trebao igrati u polufinalu doigravanja za prvaka. Dakle, već u subotu, 30. rujna, prvake čeka prvo veliko iskušenje.

– U Zagrebu igramo u subotu, 30. rujna, u 11 sati. StaRR je već odigrao susret 1. kola HEP Superlige. Dobio je u Varaždinu Podravku sa 4:0. StaRR je nastupio bez Kineza – prati sve Damir Gleđ, još jedan neumorni 'Pitur' iz kancelarije dubrovačkog kluba. LIbertas Marinkolor će i u novoj sezoni uz dva domaća natjecanja igrati opet u Europi, u ETTU Cup-u.

19. travanj 2024 15:17