StoryEditorOCM
OstaloDONOSIMO SLIKE POBJEDNIKA SVIH UTRKA U STONU

ANTONIO PUIG IZQUIERDO OPET POBJEDNIK STON WALL MARATONA Župčica najbrža na 15 kilometara!

24. rujna 2017. - 17:34

Antonio Puig Izquierdo (na slici startni broj 131) obranio je naslov pobjednika Ston Wall Marathona. Španjolac je ove godine trčao brže nego kad je pobijedio prvi put, i to za više od tri minute. Deseto izdanje maratona istrčao je u vremenu 3 sata, 21 minuta i 2 sekunde Španjolac je trčao prosječnom brzinom od 12,54 kilometra na sat. Ciljem je prošao gotovo 17 minuta brže od drugoplasiranog Zdravka Jadrijeva, člana splitskog Marjana, dok je treći bio trostruki pobjednik maratona, Željko Bradarić, također član Marjana, koji je zaostao za pobjednikom više od 25 minuta…

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Mađarica Kata Lovas (124), koja je maraton istrčala za 4 sata, 46 minuta i 50 sekundi. Bila je za 14 minuta i 5 sekundi brža od drugoplasirane Resie Swart iz Južne Afrike, dok je treća bila Tare Gaines iz SAD-a s vremenom 5 sati, 7 minuta i 33 sekunde.

Na 15 kilometara prvi je bio Ian Halpin iz Velike Britanije (235), potom dva hrvatska natjecatelja, Nikola Oršulić iz Komina i Dino Belakušić iz Šibenika. Made Žeravica iz Župe dubrovačke (268) bila je najbolja u ženskoj konkurenciji na 15 kilometara. Srebro je pripalo Poljakinji Heleni Gawryluk, a bronca Britanki Caroline Berry.

Na 4 kilometra u muškoj konkurenciji prvi je Branimir Paškvan iz Kostrene (256), koji je slavio ispred dva Metkovca, drugi je bio Ruđer Bošković, a treći Mario Vekić, dok je u ženskoj konkurenciji prva Tijana Turbić iz Švedske (52), druga Slovenka Sara Brezinščak, a treća Ana Car iz Dubrovnika.

24. travanj 2024 14:55