StoryEditorOCM
OstaloZADNJI KRUG KVALIFIKACIJA ZA PRVENSTVO EUROPE U MALOM NOGOMETU

ODLUKA U GOSPINOM POLJU, TKO ĆE NA EURO 2018., HRVATSKA ILI FRANCUSKA? Ulaznice u prodaji, Stanković odredio sastav!

22. rujna 2017. - 10:26

Hoće li hrvatska malonogometna reprezentacija nastaviti svoj niz uspjeha u Dubrovniku? Svaki put kad je naša reprezentacija  igrala kvalifikacije u Sportskoj dvorani u Gospinom polju plasirala se na završni turnir. Prvi put joj je to uspjelo prije 19 godina. Tada je otišla na Europsko prvenstvo, koje se iduće, 1999. godine, igralo u španjolskoj Granadi. Zadnji put je u Gospinom polju igrala i bila uspješna 2015. godine izborivši plasman na Europsko prvenstvo, koje se 2016. igralo u Beogradu.

Ovaj put, ukoliko opet bude uspješna, plasirat će se na Europsko prvenstvo, koje se počekom iduće godine igra u Sloveniji. Suparnik našima je u završnom krugu kvalifikacija Francuska. U prvoj utakmici u gostima naši su odigrali bez pobjednika, 1:1. Uzvrat se igra u Dubrovniku u utorak, 26. rujna s početkom u 19 sati.

Ulaznice su u prodaji od petka, 22. rujna. Mogu se kupiti u Caffe baru Time out (Iva Vojnovića 23, Lapad), Caffe baru Kiss (Ulica od Izvora 80, Nova Mokošica) i Caffe baru AS (Beroje 51, Čilipi) te na dan utakmice na blagajni Sportske dvorane Gospino polje. U prodaji će se naći, s obzirom na kapacitet dvorane, tek nešto malo više od tisuću ulaznica. 

Tko protiv Francuske?
Konavljanin Mato Sanković, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, računa na uzvrat protiv Francuske u Gospinom polju na slijedeće igrače: Ivo Jukić, Žarko Luketin, Tihomir Novak, Jakov Grcić, Josip Suton, Luka Perić i Maro Đuraš (svi Split Tommy), Davor KanjuhKristijan Grbeša (Futsal Dinamo), Kristijan Postružin (Nacional Zagreb), Toni Jelavić (ASD Civitella Sicurezza PRO), Franco Jelovčić (Lolo Caffe Napoli), Dario Marinović (ElPozo Murcia), Matej Horvat (Milano C5) i Saša Babić (Mostar SG Staklograd).

Dva igrača koja su karijeru započela u Squareu: Dario Marinović, danas član španjolskog velikana, ElPozo Murcia te Maro Đuraš, koji je ovo ljeto napustio dubrovački klub i otišao u redove hrvatskog doprvaka, Split Tommyja, bili su u sastavu reprezentacije i u prvoj utakmici koja je u Francuskoj završila bez pobjednika, 1:1. Marinović je bio sudionik posljednja tri EP-a (2012. srebrna kopačka Eura), a Đuraš je debi na velikom natjecanju imao na posljednjem, EP-u, koji je odigran u Beogradu 2016. godine. 

Euro 2018.
Poznato je već odavno osam sudionika EP-a, koje se igra u Sloveniji (Ljubljana, dvorana Stožice) od 30. siječnja do 10. veljače 2018. godine. Uz domaćina, Sloveniju igrat će Ukrajina, Italija, Azerbejdžan, Portugal, Španjolska, Kazahstan Rusija. Preostala četiri sudionika EP-a bit će pobjednici dodanih kvalifikacija.

Rezultati prvih utakmica dodatnih kvalifikacija: Francuska - Hrvatska 1:1, Rumunjska - Gruzija 2:2, Mađarska - Poljska 2:1 te Češka - Srbija 3:4. 

27. travanj 2024 00:40