StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Iva u petak, Ardian u subotu

15. rujna 2017. - 02:14

Iva Oberan (na slici) doznala je protiv koga se bori na startu natjecanja u kategoriji do 57 kilograma na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Mariboru. Judašicu Župe dubrovačke, kategorija do 57 kilograma je na rasporedu prvog dana EP-a, u petak, 15. rujna, čeka Mađarica Kitti Kovacs. Bude li uspješna Oberan će se u 2. kolu boriti protiv bolje iz borbe u kojoj se sastaju Nora Bannenberg iz Njemačke i Tamara Gardašević iz Crne Gore. U kategoriji do 57 kilograma nastupit će 31 judašica.

Dan poslije, u subotu, 16. rujna, na tatami će izaći Ardian Sufaj, član Judo kluba Dubrovnik 1966., koji nastupa u kategoriji do 90 kilograma (28 judoka). Njega na startu čeka Izraelac Itay Golan. Ukoliko bude uspješan Sufaj će se u 2. kolu boriti protiv Britanca Jamala Petgravea, koji je slobodan u 1. kolu.

Hrvatska na juniorskom EP-u u Sloveniji nastupa s devet judoka (dva judaša i sedam judašica). Sufaj i Oberan su jedini članovi klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na prvenstvu, koje će okupiti ukupno 440 judoka iz 41 države. Prvenstvo završava u nedjelju, 17. rujna kada je na programu ekipni dio.

26. travanj 2024 20:23