Sport Ostalo

SVJETSKO PRVENSTVO U JEDRENJU

KLASA LASER STANDARD Alec Cvinar protiv osvajača olimpijskih medalja!

SVJETSKO PRVENSTVO U JEDRENJU

Alec Cvinar, član dubrovačkog Orsana, nastupa na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard, koje počinje danas u Splitu i traje do utorka, 19. rujna. Dubrovčanin, juniorski prvak Hrvatske, pod vodstvom trenera Marijana Pamuklića jedrit će u konkurenciji 148 jedriličara iz 52 zemlje. Ukupno je sedam hrvatskih jedriličara na SP-a. Uz Cvinara tu su naš srebrni olimpijac Tonči Stipanović, zatim Tonko Kuzmanić, Mario Novak, Dominik Perković, Marin Mandić i Filip Jurišić.

- Pripreme i premjeravanje su uspješno odrađeni, kao i službeni trening. Alec je među najmlađim učesnicima i čeka ga teška borba s brojnom i jakom konkurencijom - istaknuto je u najavi Cvinarovog nastupa na SP-u.

Procjenjuje se kako će se osim osvajača medalja s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, zlatnog Toma Burtona iz Australije, srebrnog Splićanina  Tončija Stipanovića i brončanog Novozelanđanina Sama Meecha, u borbu za postolje umiješati i Britanac Nick Thompson te Grk Pavlos Kontides. Natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard održat će u Splitskom kanalu.

U tri dana kvalifikacija jedrit će se u tri skupine s po 50-ak jedriličara. Potom najboljih 50 nakon šest jedrenja ide u Zlatnu skupinu - još šest jedrenja. Nakon pet jedrenja odbacuje se najlošiji plov, nakon deset jedrenja odbacuju se dva najlošija rezultata...

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu

Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu
Šator koji će pokrivati ovogodišnje klizalište na teniskim terenima u Lapadu do kraja današnjeg dana bit će zavr...
Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu