StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO PRVENSTVO U JEDRENJU

KLASA LASER STANDARD Alec Cvinar protiv osvajača olimpijskih medalja!

14. rujna 2017. - 12:02

Alec Cvinar, član dubrovačkog Orsana, nastupa na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard, koje počinje danas u Splitu i traje do utorka, 19. rujna. Dubrovčanin, juniorski prvak Hrvatske, pod vodstvom trenera Marijana Pamuklića jedrit će u konkurenciji 148 jedriličara iz 52 zemlje. Ukupno je sedam hrvatskih jedriličara na SP-a. Uz Cvinara tu su naš srebrni olimpijac Tonči Stipanović, zatim Tonko Kuzmanić, Mario Novak, Dominik Perković, Marin Mandić i Filip Jurišić.

- Pripreme i premjeravanje su uspješno odrađeni, kao i službeni trening. Alec je među najmlađim učesnicima i čeka ga teška borba s brojnom i jakom konkurencijom - istaknuto je u najavi Cvinarovog nastupa na SP-u.

Procjenjuje se kako će se osim osvajača medalja s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, zlatnog Toma Burtona iz Australije, srebrnog Splićanina  Tončija Stipanovića i brončanog Novozelanđanina Sama Meecha, u borbu za postolje umiješati i Britanac Nick Thompson te Grk Pavlos Kontides. Natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard održat će u Splitskom kanalu.

U tri dana kvalifikacija jedrit će se u tri skupine s po 50-ak jedriličara. Potom najboljih 50 nakon šest jedrenja ide u Zlatnu skupinu - još šest jedrenja. Nakon pet jedrenja odbacuje se najlošiji plov, nakon deset jedrenja odbacuju se dva najlošija rezultata...

25. travanj 2024 08:31