StoryEditorOCM
OstaloPRESTIŽNA NAGRADA STIŽE I OVE GODINE U DUBROVAČKO NERETVANSKU ŽUPANIJU

NAGRADA 'DRAŽEN PETROVIĆ' Bravo za Ivanu i Josipu Jurković te Jacoba Merčepa!

6. rujna 2017. - 23:22

Veslačice, Ivana i Josipa Jurković iz Vela Luke te vaterpolist Jacob Merčep iz Dubrovnika su sportaši iz naše Županije, koji se nalaze među dobitnicima Nagrade Dražen Petrović, koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Sestre Jurković su nagrađene u kategoriji najbolji par, štafeta ili posada. Dojučerašnje članice Ošjaka, koje karijeru nastavljaju u zagrebačkoj Trešnjevci, dio su četverca bez, koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio prvo naslov europskih, a nakon toga i svjetskih prvakinja. Spomenuta posada u kojoj su još dvije članice zagrebačke Trešnjevke, Bruna Milinović i Izabela Krakić, kvalitetu je potvrdile i protekle nedjelje na Europskom prvenstvu do 23 godine gdje je osvojila srebro.

Merčep je član najuspješnije muške ekipe - vaterpolske reprezentacije do 18 godina, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila prošle godine zlato. Dubrovčanin, član Jug Croatia osiguranja, koji je otišao na školovanje u SAD-u te će tamo nastaviti karijeru, bio je najbolji strijelac naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Ovogodišnje nagrade dodijelit će se na prigodnoj svečanosti, koja će se održati u ponedjeljak, 11. rujna, u Muzejsko memorijalnom centru 'Dražen Petrović' u Zagrebu. 

Nije prvi put
Nije prvi put u povijesti Nagrade, koja se dodjeljuje od 2007. godine, kako su među nagrađenima i sportaši iz Dubrovačko-neretvanske županije. Prošle godine su među nagrađenima bile judašica Dubrovnika 1966. odnosno Župe dubrovačkeAnđela Violić i Iva Oberan, koja je bila laureat i 2015. godine. Za 2014. godinu nagradu je dobila Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika. Godinu dana prije, 2013. godine, Nagradu su između ostalog dobili dubrovačka tenisačica Ana Konjuh te vaterpolisti Jug Croatia osiguranja, Marko Macan, Loren Fatović i Antun Goreta.

19. travanj 2024 00:19