StoryEditorOCM
OstaloJUDO

SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO Anđelu Violić u 2. kolu zaustavila nova svjetska prvakinja

13. kolovoza 2017. - 02:57

Anđela Violić je prošla uspješno 1. kolo na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu. Porazila je Mia Llu, reprezentativku SAD-a, ali već u 2. kolu je 17-godišnju članicu Judo kluba Dubrovnik 1966. čekala ni manje, ni više nego aktualna europska prvakinja, Marlene Galandi iz Njemačke.

- Vjerujem da Anđela može proći 1. kolu, a onda mora odraditi vrhunski protiv Galandi – isticao je Anđelin trener Mateo Semiz dan uoči nastupa.

Galandi je bila bolja. Dobila je Violić. Nakon toga je ostvarila nove tri pobjede te naslovu europske prvakinje pridodala i naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kilograma. Kako se nije s Violić borila u posljednjem kolu kvalifikacija, nije Dubrovkinju povukla u repasaž.

- Amerikanku je dobila ipponom, dok je od Galandi izgubila ipponom. Anđela je u obje borbe bila brza i odlučna. Uspjela je doći do dominantnog garda u obje borbe, ali to protiv njemačke reprezentativke, koja je postala prvakinja svijeta, ovaj put nije bilo dovoljno - naglasio je Semiz nakon nastupa Anđele Violić.

Srebro u kategoriji do 70 kilograma osvojila je Brazilka Milena Silva, a s broncom oko vrata se iz Čilea vraćaju Raffaela Igl iz Njemačka i Tizu Matsumoto iz Japana. 

26. travanj 2024 18:52