StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE/KADETSKO PRVENSTVO

NOVA, ČETVRTA MEDALJA Luko Hendić: Luka Gašpar je bio sjajan, ali i ostala dva naša juniora!

23. srpnja 2017. - 13:55

Luka Gašpar, boćar Ploča, osvojio je četvrtu medalju za Dubrovačko-neretvansku na državnom juniorskom prvenstvu, koje se održalo u Istri, u Ročkom polju. Nakon što je 17-godišnji Gašpar s Matkom Pendom iz Komolca osvojio broncu u štafetnom izbijanju, zatim s Dariom Dujmovićem iz Gornje Vrućice broncu u paru, a u disciplini precizno izbijanje zlato, na kraju je osvojio još jednu brončanu medalju, i to u disciplini brzinsko izbijanje.

- Gašpar je u prvoj seriji, za plasirati se među osam, imao 33 pogotka. U četvrtfinalu brzinskog izbijanja imao je 32 pogotka. To je bio treći najbolji rezultat s kojim se ne samo plasirao u finale, među četiri najbolja već je tada osigurao novu medalju jer u boćanju treći i četvrti osvajaju brončanu medalju. U finalu je Luka ponovio rezultat iz četvrtfinala te s 32 pogotka zauzeo četvrto mjesto – rekao je Luko Hendić, voditelj juniorske reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije na državnom prvenstvu u Ročkom polju, inače tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. 

- Četiri medalje naših juniora je najveći uspjeh Dubrovačko-neretvanske županije na državnim prvenstvima. Već smo spomenuli, nakon što je Luka osvojio zlato u preciznom izbijanju, kako se ne sjećamo kad smo zadnji put imali državnog prvaka. Inače, došli smo na državno s trojicom boćara, i sva trojica se vraćaju s medaljom. Luka je bio sjajan, ali i ostala dvojica naših juniora. Zato čestitke i Matku Pendu te Dariu Dujmoviću - naglasio je Hendić.

Na slici: Dario Dujmović, Luko Hendić, Luka Gašpar i Matko Pendo

19. travanj 2024 18:55