StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

PRVI DAN DRŽAVNOG PRVENSTVA Tri posade Neptuna uplovile u 'A' finala

8. srpnja 2017. - 03:15

Tri posade dubrovačkog Neptuna izborile su prvog dana državnog prvenstva na zagrebačkom Jarunu mjesto u 'A' finalu. Uspjelo je to četvercu na pariće mlađih juniora u sastavu Mato Tikvica, Patrik Papac, Lovro Čondrić i Filip Šiljeg, zatim dvojcu na pariće mlađih juniora (Mato Tikvica i Patrik Papac) te u skifu lakom junioru (Lovro Čondrić).

- Roko Mucić je u skifu, u kadetima, bio treći od šest u svojoj kvalifikacijskoj skupini te se nije izravno plasirao u polufinale, već će u subotu, 8. srpnja, imati repasaž. Finala su za naše tri posada, koje su u 'A' finalu, u subotu prijepodne, a nove kvalifikacije su u subotu poslijepodne. Potom se u nedjelju opet dijele medalje na Jarunu za one posade koje su bile uspješne u subotnjim kvalifikacijama – rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.  

Dubrovački klub nastupa s osam posada. Osim spomenutih tu je još jedan dvojac na pariće juniora (Filip Šiljeg i Luka Grubišić), zatim dvije posade dvojca na pariće mlađih juniora (Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović te Roko Barišić i Toni Perović), te četverac na pariće mlađih juniora (Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Toni Perović i Roko Barišić).

Prošle godine su nakon državnog imali dosta razloga za zadovoljstvo u dubrovačkom klubu.

- Imali smo tri naše posade na pobjedničkom postolju. Osvojili smo tri brončane medalje u Zagrebu. Pod vodstvom naših trenera, Pava Bečića (na slici) i Jensa Kapora, imali smo ukupno sedam posada u 'A' finalima, te još dvije posade u 'B' finalima – podsjetio je Kapović.

Brončani na prošlogodišnjem državnom prvenstvu bili su dvojac na pariće juniora (Patrik Papac i Mato Tikvica), dvojac na pariće kadetkinja (Lorena Madeško i Vesna Vukorep) te dvojac na pariće mlađih juniora (Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović). Četvrto mjesto zauzeli su četverac na pariće juniora (Mato Tikvica, Patrik Papac, Toni Crnjak i Lovro Čondrić) i četverac na pariće mlađih juniora (Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Luka Grubišić i Lovro Čondrić). Peti su bili Renato Špilar (samac laki juniori) i Toni Crnjak (samac juniora), deseti je bio Josip Savić (samac kadeta), a jedanaesti Toni Perović (samac mlađih juniora).

- Dobro se radilo i ove godine. Ukoliko ne bude problema, vjerujem kako ćemo nastaviti niz osvajanja medalja na državnom prvenstvu – poželio je Kapović.

Prva prilika za to je već u subotu prijepodne, drugog dana državnog prvenstva, koje završava u nedjelju, 9. srpnja.

24. travanj 2024 20:20