StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

HRVATSKI STOLNOTENISKI SAVEZ POSTHUMNO NAGRADIO MIRKA PRPIĆA 'Bio je naša legenda!'

4. srpnja 2017. - 21:57

I Hrvatski stolnoteniski savez je još jednom odao počast nedavno preminulom Mirku Prpiću, čovjeku kojem je stolni tenis bio dio života. Prije dvije godine, kada je Prpić dobio najveće priznanje Dubrovačkog saveza športova, Nagradu za životno djelo, Hrvatski stolnoteniski savez je na svojoj službenoj stranici napisao: 'Svi koji znaju trenerski opus Mirka Prpića, znaju da je nagrada došla u prave ruke'.

Sad je redovna godišnja Skupština, prva nakon smrti Mirka Prpića, počela minutom šutnje u spomen na čovjeka koji je uvijek isticao: 'Dao sam stolnom tenisu nešto, a on je meni vratio puno više od uloženog. Stekao sam životno iskustvo, naučio mnogo što, a imam prijatelje i poznanstva po cijeloj Hrvatskoj i to je ogromna vrijednost. U jednom malom, ali vrijednom sportu, dobio sam uistinu puno!'.

- Mirko je bio naša legenda. Godinama uz nas, Cavtat... Odgojio je masu igrača. Veliki je to gubitak za hrvatski stolni tenis – rekao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza. HSTS je posthumno dodijelio priznanje Mirku Prpiću, koji nas je napustio 15. svibnja ove godine u 74. godini života te mu na taj način još jednom zahvalio za sve što je napravio u svom druženju s celuloidnom lopticom, koje je počeo sredinom 50-ih godina u Požegi. Tada je Prpić prvi put uzeo reket u ruke te ga držao takoreći do svog posljednjeg dana života.

25. travanj 2024 12:09