StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVI DIO REGIONALNOG Nema bržih od Brassarda i Šurkovića na 800 slobodno

Piše Frane Ćirak, glavni trener Plivačkog kluba Jug
2. srpnja 2017. - 19:34

Ovogodišnje Ljetno regionalno prvenstvo u plivanju za dobne skupine seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta održava se u Splitu kroz pet dijelova u tri vikenda. Prvi dio je održan 1. srpnja, drugi i treći dio održat će se u 8. srpnja, a četvrti i peti dio 15. srpnja. Na prvom dijelu Regionalnog prvenstva nastupilo je jedanaest članova našeg kluba, Plivačkog kluba Jug. Na programu su bile samo „duge pruge“, odnosno discipline 800 i 1500 metara slobodno.

Ostvarili smo ukupno petnaest plasmana među tri najbolja u svim kategorijama, a od toga četiri puta bili prvi, osam puta drugi te tri puta treći. Prvaci Regije 1. u disciplini 800 metara slobodno postali su Michel Brassard (na slici), koji je pobjednik u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, te Mario Šurković u kadetskoj kategoriji. Osim toga, Šurković je zauzeo i drugo mjesto u mlađe juniorskom uzrastu. Đivo Matović u istoj je diciplini bio drugi u općoj, kao i u juniorskoj konkurenciji. U diciplini 800 slobodno za plivačice Ana Lučić bila je treća u općoj i druga u juniorskoj kategoriji. U istoj disciplini u kadetskoj konkurenciji Katarina Matović bila je druga, a Katarina Nenadić treća.

U disciplini 1500 slobodno Đivo Damić bio je drugi u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, dok je Frane Miloslavić zauzela treće mjesto u kategoriji juniorki. Još su nastupili od Jugaša Nikol Đuho, Antonija Ljuban te Luka Đurović.

Dok su našim mlađim članovima predstojeća Regionalna prvenstva završna natjecanja u sezoni, starijim plivačima i plivačicama su ona svojevrsna priprema za nastupe na Prvenstvima Hrvatske, koja se održavaju krajem srpnja. Kadetsko prvenstvo Hrvatske je u Sisku, 22. i 23. srpnja, dok se Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora održava od 29. srpnja do 1. kolovoza u Zagrebu. Regionalno natjecanje za najmlađe natjecatelje, tzv. „Plivaton“ održat će se 29. srpnja u Splitu.

16. travanj 2024 06:09