StoryEditorOCM
OstaloJUDO

ŽDRIJEB EUROPSKOG KADETSKOG PRVENSTVA Znamo ih, dobili smo ih

30. lipnja 2017. - 12:10

Anđela Violić je slobodna na startu Europskog kadetskog prvenstva u Litvi u kategoriji do 70 kilograma, a u 2. kolu je čeka borba s Bjeloruskinjom Novikava, koja je također slobodna u 1. kolu. Anđela je sedma nositeljica u kategoriji do 70 kilograma. Protivnik Luki Violiću u 1. kolu kategorije preko 90 kilograma je domaći natjecatelj, Minevicius.

- Anđela se susrela s Bjeloruskinjom prošle godine na Europskom kadetskom kupu u Rumunjskoj te pobijedila. Luka je dobio Latvijca prije dva mjeseca u Berlinu – istaknuo je trener Mateo Semiz.

U kategoriji do 70 kilograma u kojoj nastupa Anđela ukupno je 20 judašica, a u kategoriji preko 90 kilograma uz Luku prijavljeno je još 17 judaša. Za razliku od Luke, kojem je ovo debi na EP-u, njegova sestra Anđela je prvi put na EP-u nastupila prošle godine. Taj svoj debi na EP-u članica Judo kluba Dubrovnik 1966. pamti po svom najvećem uspjehu. U ekipnom dijelu EP-a osvojila je broncu.

Natjecanja u kategoriji do 70 kilograma judašica te natjecanje u kategoriji preko 90 kilograma judaša održat će se u subotu, 1. srpnja.

20. travanj 2024 09:59