StoryEditorOCM
OstaloJUDO

ANĐELA I LUKA VIOLIĆ Dubrovački blizanci na Europskom kadetskom prvenstvu!

29. lipnja 2017. - 11:32

Anđela i Luka Violić su spremni – istaknuo je nakon jučerašnjeg treninga u Gospinom polju njihov trener Mateo Semiz. Sestra i brat, blizanci, rođeni 20. veljače 2000., ovog četvrtka putuju na Europsko kadetsko prvenstvo, koje će se održati u Litvi. Na tatami će oboje izaći u subotu, 1. srpnja. Anđela je sedma nositeljica u kategoriji do 70 kilograma u kojoj će nastupiti 23 natjecateljice, dok je Luka u kategoriji preko 90 kilograma u kojoj je ukupno 18 natjecatelja.

- Meni je ovo drugo Europsko prvenstvo – istaknut će Anđela, koja je svoj debi na europskom prvenstvu okrunila medaljom. Prošle godine se s kadetskog EP-a vratila s broncom osvojenom u ekipnoj konkurenciji. Luka, tri minute stariji od sestre, debitant je na EP-u.

- Nama je cilj bio plasirati se na EP. Kako smo u tome uspjeli već na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu, koji je bio sredinom ožujka, od tada se pripremamo za nastup na EP-u – rekao je Semiz.

Međutim, nisu samo Violići trenirali zadnja tri mjeseca.

- Ja sam bila treća na Europskom kupu u Španjolskoj, zatim druga na Europskom kup u Turskoj te sam osvojila naslov juniorske prvakinje Hrvatske – nabrojit će Anđela rezultate koje je ostvarila od Europskog kadetskog kupa u Zagrebu. Luka?

- Ja sam bio treći na Europskom kupu u Španjolskoj te drugi na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Što očekuju dubrovački blizanci, reprezentativci, od nastupa u Litvi na Europskom kadetskom prvenstvu?

- Kao i uvijek, dobar nastup. Idemo borbu po borbu. U svaku borbu valja ući kao da je finale – istaknula je Anđela. Luka je samo potvrdio sestrine riječi. Semiz dodaje kako Anđela većinu suparnica zna.

- Anđela godišnje ima 40-ak borbi, Luka malo manje s obzirom da je teža kategorija u kojoj je malo manje natjecatelja. Lijepo je vidjeti kako je Anđela nositeljica na EP-u. Što se tiče Luke, on je imao cilj osvojiti medalju na Europskom kupu. U tome je uspio. Sve preko toga je veliki uspjeh – reći će Semiz dodajući kako s nestrpljenjem čekaju današnji ždrijeb, koji je u 16 sati.

19. travanj 2024 04:55