StoryEditorOCM
OstaloKARATE KLUB KAKATO

POLAGANJE ZA POJASEVE Žuto-bijeli, narančasti, crveni, smeđo-crni...

28. lipnja 2017. - 00:36

Karate klub Kakato održao je polaganje za učenička karate zvanja (kyu zvanja), odnosno za početničke i više pojaseve. Ispitu je pristupio 21 kandidat. Polaganja je nadgledao licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza, Željo Perković, koji ima crni pojas 6. DAN.

- Polaganje je demonstracija znanja tijekom kojeg svaki kandidat izvodi program polaganja za određeno karate zvanje, dok ispitivač ocjenjuje njegovu izvedbu. Program se sastoji od određenih karate tehnika i kata koje je kandidat dužan savladati prije polaganja. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza – istaknuo je Perković.

Karate zvanja dijele se na učenička i majstorska. Ista su podijeljena po svojevrsnim stupnjevima. Kod učeničkih to su: 9. Kyu: bijelo-žuti pojas, 8. kyu: žuti pojas, 7. kyu: narandžasti pojas, 6. kyu: crveni pojas, 5. kyu: zeleni pojas, 4. kyu: plavi pojas, 3. kyu: ljubičasti pojas, 2. kyu: smeđi pojas, 1. kyu: smeđe-crni pojas. 

- Imali smo sedmoro kandidata koji su polagali za najniži stupanj, tj. za bijelo-žuti pojas, zatim četvero kandidata koji su imali bijelo-žuti pojas, a koji su sad položili te napravili korak naprijed te dobili žuti pojas. Zatim imali smo šestero kandidata sa žutim pojasem koji su položili za narančasti pojas, jednog kandidata koji je imao narančasti pojas i koji sad ima crveni pojas, zatim dvojicu koja sui mala crveni pojas te položila za zeleni pojas i jednog kandidata koji je imao smeđi pojas, a koji je s uspjehom položio za smeđo-crni pojas što je najviši stupanj u učeničkom dijalu karate zvanja  – dodao je Perković.

Tko je sve položio i za koji pojas te zajednička slika svih kandidata, koji su pristupili polaganju, možete naći u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika, koji će se u prodaji naći već u petak, 30. lipnja.

23. travanj 2024 17:48