StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

PETI NA PETOJ Bilo je za pet uoči državnog na Jarunu

26. lipnja 2017. - 20:44

Veslački klub Neptun vratio se sa sedam medalja s pete regate Kupa Dalmacije, koja je održana u Kaštel Kambelovcu.

- Imali smo regularne uvjete na stazi. Regata je održana po bonaci – istaknuo je Maro Kapović, tajnik dubrovačkog kluba.

Neptun je nastupio s dvanaest posada u svim dobnim kategorijama te zauzeo ukupno peto mjesto u konkurenciji jedanaest dalmatinskih klubova te članova Rame iz Bosne i Hercegovine.

- Osvojili smo po dvije zlatne i srebrne medalje te tri brončane. Ovo je bila naša zadnja provjera pred odlazak na Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zagrebu, na Jarunu, od 7. do 9. srpnja – dodao je Kapović.

Prva mjesta u Kaštel Kambelovcu izveslale su posada dvojca na pariće u konkurenciji juniora u sastavu Mato Tikvica i Patrik Papac (na slici) te posada dvojca na pariće u konkurenciji mlađih juniora u sastavu Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović.

Srebra su izveslali skifovi u konkurenciji juniora (Lovro Čondrić u prvoj skupini te Filip Šiljeg u drugoj skupini), dok su se s broncom vratili dvojac na pariće mlađih juniora u sastavu Toni Perović i Roko Barišić, zatim dvojac na pariće juniora u sastavu Filip Šiljeg i Luka Grubišić te Toni Crnjak, koji je bio treći u skifu u seniorskoj konkurenciji.

18. travanj 2024 05:43