StoryEditorOCM
OstaloU KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI VELIKANA DUBROVAČKOG I HRVATSKOG SPORTA

HVALA ANDRIJI HABULINU '5200 imena u povijesti tvog Judo kluba Dubrovnik 1966. za Tebe nisu bila puka imena i brojke već životi koje si Ti dotaknuo, učinio boljim i ljepšim!'

23. lipnja 2017. - 17:07

Nije Andrija Habulin bio samo trener. Većini je bio drugi roditelj. Teško je sažeti sve njegove uspjehe, kojima se dječački radovao te uvijek vjerovao kako može biti još bolje. Ostaje velika praznina njegovim odlaskom, ali i neizbrisiv trag. Njegovo djelo bit će putokaz budućim generacijama - rekao je na komemoraciji održanoj u kazalištu Marina Držića Branko Grošeta, koji je govorio u ime svih generacija Judo kluba Dubrovnik 1966.

Osim Grošete na komemoraciju povodom smrti gospara Andrije Habulina, velikana ne samo dubrovačkog i hrvatskog sporta, koji nas je napustio u utorak, 20. lipnjau 80. godini života, govorili su u ime Dubrovačko-neretvanske županije župan Nikola Dobroslavić, u ime Grada Dubrovnika pročelnik Miho Katičić, u ime Dubrovačkog saveza športova predsjednik Maro Kapović, u ime Zajednice športa Dubrovačko neretvanske županije predsjednik Branko Bazdan, u ime Hrvatskog judo saveza i Europske judo federacije tajnik Hrvoje Lindi te u ime Svjetske judo federacije Daniel Lascau, nekadašnji svjetski prvak u kategoriji do 78 kilograma, koji je pročitao pismo predsjednika IJF-a Mariusa Vizera.

- Uz predivne obitelji Habulin i Žanetić, tvoja velika ostavština je sva ljubav, energija i trud koje si uložio u izgradnju hrvatskog juda. Kako si i sam volio istaknuti, u matične knjige tvog kluba, Judo kluba Dubrovnik 1966., upisano je više od 5200 imena. To za tebe nisu bila puka imena i brojke već životi koje si ti dotaknuo, učinio boljim i ljepšim – istaknuo je Lindi.

- Radio je sa srcem, bez kalkulacija i osobnog interesa. Hvala što si naš Grad učinio boljim.

- Poticao nas je da damo najbolje od sebe.

- Bio je iznad svega čovjek - isticali su govornici.

- Hvala Andriji Habulinu za sve što je učinio za Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvansku županiju te Hrvatsku - rekao je župan Dobroslavić te kao svi izrazio sućut obitelji gospara Andrije Habulina, koja je nazočila komemoraciji.

- Kad smo razgovarali o judu najviše si volio govoriti o mladim judašima i judašicama. Sve si ih pratio i potpomagao kao i prije 50 godina. Sve si ih volio kao svoju obitelj. I zato dok govorimo o uspjesima mladih judaša i judašica, zapravo govorimo o tvojim uspjesima. Dok govorimo o napretku juda u Hrvatskoj, zapravo govorimo o tvom radu, zalaganju i viziji. Dok govorimo o novim strunjačama, zapravo govorimo o nasljedstvu starih strunjača na kojima si 60-ih godina prošlog stoljeća iz ničega napravio uzornu zajednicu sportaša. Bit će tako i u budućnosti. Važno je da mlade generacije uče o svemu što si napravio za njih. Za nas. Na taj način ćemo osigurati da budućnost bude utemeljena na časnoj prošlosti i počecima. Dragi naš Andrija, svima si nam bio uzor, mentor i savjetnik. Nisi samo poznavao judo, živio si judo i to je na svakom od nas da pokušamo biti barem dijelom takvi. Hvala ti za sve nesebične savjete i osmjehe. Hvala ti za potporu u nastojanjima da nastavimo tvojim putem i nastavimo s razvojem hrvatskog juda. Tebi na čast i ponos – istaknuto je na komemoraciji, u oproštaju od osnivača dubrovačkog juda, legende ne samo dubrovačkog i hrvatskog juda, već i izvan granica Lijepe naše. Potvrđuje to i dolazak mnogih velikana europskog i svjetskog juda na komemoraciju.

Posljednji ispraćaj gospara Andrije Habulina je večeras, u 19 sati, na groblju Boninovo.

19. travanj 2024 00:21