StoryEditorOCM
OstaloJUDO KLUB KONAVLE CAVTAT I JUDO KLUB PREVLAKA

POLAGANJE ZA POJASEVE U CAVTATU Minuta šutnje za Andriju Habulina, Sado Bečić: 'Sve što znamo on nas je naučio, a mi to njegovo znanje prenosimo na druge!'

23. lipnja 2017. - 15:42

Točno 78 malih judoka, dva kluba, Konavle Cavtat i Prevlaka, polagali su za pojaseve na tatamiju dvorane Osnovne škole Cavtat. Što su ih naučili treneri Matko Klarić, Ella Karamatić, Pero Tuka i Ivo Muldini?

- Budući su svi položili, odgovor je puno i zbog toga treba čestitati i trenerima - istaknuo je profesor Željko Đapić, trener Ivane Šutalo, judašice Dubrovnika, najuspješnije sportašice Grada Dubrovnika. Đapić je bio jedan od trojice članova Komisije pred kojima su male judoke dva konavoska kluba polagali za pojaseve. Uz njega su u Komisiji bili još Sado Bečić i Marko Sentić.

Polaganje za pojaseve počelo je minutom šutnje u spomen na gospara Andriju Habulina, čovjeka koji je prije više od 50 godina pokrenuo judo na ovim prostorima, a koji nas je napustio u utorak, 20. lipnja, u 80. godini života (komemoracija povodom smrti gospara Andrije Habulina održat će se u petak, 23. lipnja u 11 sati u Kazalištu Marina Držića, dok je posljednji ispraćaj navečer, u 19 sati, na grobju Boninovo).

- Gospar Andrija Habulin je bio i naš trener. Sve što znamo on nas je naučio, a mi to njegovo znanje prenosimo na druge. Hvala mu na svemu. - istaknuo je Sado Bečić. Podsjetio je sve kako je gospar Andrija Habulin prije godinu dana bio u Komisiji pred kojom su članovi dva konavoska kluba polagali za pojaseve.

- Mnogi od Vas su tada, polaganje je održano na cavtatskoj rivi, imali priliku i čast primiti diplomu i pojas iz njegovih ruku. Nemojte to zaboraviti - rekao je Bečić obraćajući se malim judokama.

SLIKE SVIH MALIH JUDOKA, KOJE SU POLAGALE ZA POJASEVE U CAVTATU, OBJAVIT ĆEMO U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA, KOJI ĆE U PRODAJI NAĆI U SUBOTU, 1. SRPNJA

23. travanj 2024 11:48