StoryEditorOCM
OstaloBODY BUILDING/ 40-GODIŠNJI DUBROVČANIN TREĆI NA EUROPSKOM PRVENSTVU IBFF FEDERACIJE

BRONČANI JOŠKO JARAK 'S obzirom na više od 200 natjecatelja u kategoriji, presretan sam, a tko ne bi bio?'

4. lipnja 2017. - 20:55

Kao što je i najavio: 'Neće se opet na meni skupljat prašina', Joško Jarak nije dugo čekao na novi nastup. Nakon nastupa na Xplode Classic u Beogradu i na državnom u Zagrebu, a što su bili prvi nastupi nakon 14 godina čekanja, 40-godišnji Dubrovčanin je prije neki dan sudjelovao na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

- Da, bilo je to moje treće natjecanje u posljednja dva mjeseca - potvrdio je Jarak.

Riječ je o 4. Europskom prvenstvu IBFF federacije.  

- Ukupno devet nas je nastupilo za Hrvatsku – dodao je dubrovački bodybuilder.

Unatoč tome što na državnom nije uspio osvojiti medalju, isticao je kako je ostavio više nego dobar dojam, a to je potvrdio i poziv u reprezentaciju te na kraju nastup u Budimpešti. Poziv je Jarak opravdao. Treći je u Europi u kategoriji body building visoka (natjecatelji viši od 179 centimetara).

- S obzirom na više od 200 natjecatelja u kategoriji, presretan sam. Tko ne bi bio? Prvi nastup na Europskom prvenstvu i brončana medalja.

Za Europsko prvenstvo, priča Jarak, vratio se u svoju prirodnu težinu. Imao je oko 109 kilograma. Na prethodna dva natjecanja ove godine imao je manje od 100 kilograma.

- Nakon kratkog odmora krećem s priprema za iduću sezonu. Nakon ovog uspjeha cilj mi je nastupiti na Svjetskom prvenstvu ili Mr. Universe IBFF federacije.

Opet ga čekaju naporne pripreme.

- Hvala Draganu Grubišiću, koji mi je podrška na treninzima i koji me prati na natjecanjima. Hvala i Ivici Langu, koji je moj trening partner bez kojeg ova povratnička sezona ne bi bila ovako uspješna. Naravno, hvala i mojima doma, koji su me trpjeli tijekom priprema za nastupe ove godine.

Jarak je prvi i jedni nastup prije tri spomenuta natjecanja ove godine imao 2003. godine. Tada, prije 14 godina, osvojio je srebro na državnom prvenstvu. Sad je nadmašio taj uspjeh. Treće mjesto na Europskom prvenstvu je njegov najveći uspjeh.
 

20. travanj 2024 09:36