StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR

NAKON MIHA OTIŠAO I ROKO Marinko Matulović: 'Ne možemo parirati bogatim klubovima!'

2. lipnja 2017. - 14:59

Miho Simović je još nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske, prvog naslova u povijesti Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolora otkrio kako karijeru nastavlja u Španjolskoj. U idućoj sezoni nosit će dres španjolskog Aretala TM iz Santiago de Compostele. Priznat će kako je mnoge iznenadila njegova odluka, međutim, iako je u Libertas Marinkoloru imao najbolje uvjete, želio se okušati u Europi i zbog toga je prihvatio ponudu. Španjolci su ga pratili i zvali već duže vrijeme. Upoznali su ga dok su bili suparnici u ETTU Cupu. Dobio je obje partije protiv njih, a to oni očiti nisu zaboravili.

'Piture' napušta i Roko Tošić. Karijeru nastavlja u Njemačkoj.

- Miho je u četvrtak na prijemima, koje smo imali u Gradu i Županiji povodom osvajanja duple krune, naslova prvaka Hrvatske i Kupa Hrvatske, istaknuo kako će se brzo vratiti. Što se tiče Roka Tošića, jednostavno, ne možemo parirati bogatijim klubovima, pogotovo ne njemačkim. Mi smo, kad su novci u pitanju, ipak mali klub – istaknuo je Marinko Matulović, alfa i omega dubrovačkog kluba (na slici nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske).

Prijelazni rok je počeo 1. lipnja i traje, ali kako će Libertas Marinkolor  opet u Europu, opet će igrati u ETTU Cupu, mora do 13. lipnja prijaviti i sastav. Dakle, tko stiže umjesto Simovića i Tošića?

- Još nemamo niti jedan potpis. Razgovarali smo s Tomislavom Japecom i Nevenom Juzbašićem. Nadam se kako ćemo postići dogovor te kako će oni i dalje igrati za nas. Razgovarali smo s još trojicom igrača. Idući tjedan će se sve znati. Cilj nam je biti u vrhu, boriti se za trofeje. Nema imperativa osvajanja trofeja. Iskreno, kako je Dubrovnik postao regionalni centar, više bih volio pomoći da opet stvorimo neke nove Simoviće. IU Miha smo ulagali punih 18 godina. Mukotrpan je put  stvoriti dobrog igrača. Inače, ukoliko StaRR opet dovede Kineza, bit će opet favoriti. Ukoliko ne, tada ćemo imati nekoliko izjednačenih sastava. Bit će zanimljivije – dodao je Matulović. 

Idući tjedan, najkasnije do 13. lipnja, znat će se u kojem sastavu će igrati 'Pituri' u sezoni 2017./18. Protekla, 2016./17., u kojoj su boje branili Miho Simović, Roko Tošić, Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Filip Mikulić pod vodstvom Marka Habijaneca i Joška Martinovića, bila je najuspješnija u povijesti!

26. travanj 2024 11:58