StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

KRIŽEVCI OD 19 SATI 'Piturima' dupla kruna!?

24. svibnja 2017. - 11:48

Samo osam dana nakon nevjerojatne finalne serije za prvaka Hrvatske, koja je završila trijumfom Libertas Marinkolora, prvim trofejem u povijesti dubrovačkog kluba, evo prilike za novi. U srijedu i četvrtak, 24. i 25. svibnja, Križevac je domaćin završnice prvog izdanja Hrvatskog kupa stolnotenisača.

Kuglice su se poigrale. U prvom polufinalu ove srijede s početkom u 16 sati igraju GSTK Zagreb i Split, dok se u drugom sastaju od 19 sati finalisti doigravanja za prvaka, Libertas Marinkolor i varaždinski StaRR. Hrvatski stolnoteniski savez je na svojoj službenoj stranici u najavi završnog turnira napisao 'poslastica dana bit će repriza završnice prvenstva Hrvatske. S jedne strane aktualni prvak dubrovački Libertas Marinkolor, s druge viceprvak varaždinski Starr. Obje momčadi su se psihološki istrošile, doduše Libertasu je lakše jer je ipak slavio nakon iscrpljujuće finalne serije, te će u susretu sigurno biti opušteniji. Starrovcima je plus jer se igra na neutralnom terenu, Dubrovčani iza sebe neće imati vojsku navijača, a motiv za 'osvetom' Varaždinaca je neupitan. Ostaje vidjeti u kojim će sastavima istrčati, ali ako sve bude kao i dosad vjerojatno nas očekuje još jedna dugotrajna i neizvjesna borba'.

- Sustav natjecanja je kao u europskim kupovima. Tko će prije do tri pobjede. Nema igre parova. Kompletni smo - istaknuo je Damir Gleđ, tajnik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor. Podsjetnik, 'Pituri' su u četvrtfinalu Kupa Hrvatske bili bolji od Pule.

U četvrtak, 25. svibnja, na rasporedu su susret za treće mjesto (16 sati) te finale (19 sat).

'Pituri' su kompletni u Križevcima: Tomislav Japec, Neven Juzbašić, Miho Simović i Roko Tošić.
 

27. travanj 2024 06:21