StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE/KUP DALMACIJE

NEPTUNOVIH SEDAM 'Rezultat je super jer naši brodovi to nisu!'

21. svibnja 2017. - 00:13

Novih sedam medalja osvojili su članovi Veslačkog kluba Neptun u Kupu Dalmacije. Sa četvrte stanice, regate u Makarskoj, vratili su se sa zlatom, pet srebrnih medalja te jednom broncom.

Najsjajniju medalju izveslao je Pero Kukuljica, koji je bio najbolji u skifu mlađih juniora.

- Bili su veliki valovi, dosta neugodno vrijeme. Ali, u takvim uvjetima, pogotovo kada znate kako su se naši natjecatelji ustali u 3 sata ujutro, potom putovali te nastupili, ostvarili smo super rezultat. Kažem super i iz razloga jer nemamo kvalitetne brodove. Dok u drugim klubovima mlađi kadeti nastupaju u novim brodovima, i to svaka posada u svom brodu u kojem trenira, u nas na jedan brod, koji je uz to star, npr. na dvojac na pariće idu tri posade juniora i dvije posade mlađih juniora. Nemoguće je napraviti kvalitetan trening. Da, nedostaje nam brodova. To nije problem od jučer. Stoji kako su naši brodovi najstariji, a da je drugačije, rezultat bi bio daleko, daleko bolji - istaknuo je Pavo Bečić, trener Neptuna. 

Srebrne medalje osvojili su Vlaho Đivanović u skifu mlađih juniora. Mato Tikvica je osvojio dvije srebrne medalje: drugi u juniorskom skifu te drugi dvojcu na pariće juniora s Patrikom Papcom. Srebro su u dvojcu na pariće mlađih juniora osvojili Roko Barišić i Toni Perović te dvojac na pariće juniora u sastavu Fiip Šiljeg i Luka Grubišić. Broncu je u juniorskom skifu uzeo Lovro Čondrić.

Dvije posade su bile korak do medalje: četvrti je bio mlađe juniorski dvojac na pariće u sastavu Marko Sršen i Dominik Duždević te u seniorskom skifu Toni Crnjak. Peta mjesta su zauzeli Vesna Vukorep u skifu mlađih juniorki, dvojac na pariće u seniorskoj konkurenciji (Filip Šiljeg i Renato Špilar) te dvojac na pariće kadeta (Roko Mucić i Matija Medi).

Iduća, peta regata Kupa Dalmacije održat će se u Kaštel Kambelovcu 26. lipnja, dok je posjednja, šesta na rasporedu u rujnu u Splitu. Državno prvenstvo je u Zagrebu od 7. do 9. srpnja. 

23. travanj 2024 08:49