StoryEditorOCM
OstaloJUDO/JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ZAGREBU

IVA VRATILA NASLOV, ANĐELA OBRANILA Brončani Petrunjela, Ardian i Pero!

13. svibnja 2017. - 16:28

Iva Oberan i Anđela Violić (na slici) su na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Judašica Župe dubrovačke je bila najbolja u kategoriji do 57 kilograma, Ivi je ovo drugi naslov juniorske prvakinje, prvog je osvojila 2015. godine, dok je judašica Dubrovnika 1966. također stigla do druge titule. Prošle godine je prvi put bila najbolja u kategoriji do 70 kilograma.

Oberan je dobila sve tri borbe, a u zadnjoj, odluci o zlatu, Doru Bortas. Violić je bila slobodna na startu. Potom je slavila u polufinalu i finalu. Za finale je pobijedila Petrunjelu Pavić iz Župe dubrovačke, koja je kasnije izborila broncu, a u finalu bila bolja od Mie Mihovilović.

Dvije medalje osvojio je i Judo klub Dubrovnik 1966. – Ardian Sufaj je bio brončani u kategoriji do 90 kilograma. Dobio je dvije od tri borbe. Marko Vareškić se na kraju borio za broncu, ali nije uspio. Imao je u kategoriji do 73 kilograma pet borbi od kojih je dobio tri.

Na pobjedničkom postolju, među osvajačima medalja, našao se i član Judo kluba Konavle Cavtat. Pero Tuka je dobio dvije od tri borbe u Zagrebu te izborio broncu u kategoriji do 100 kilograma. 

19. travanj 2024 18:27