StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/ČETVRTFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE

PRILIKA JE BILO, ALI NA KRAJU IPAK NIŠTA OD IZNENAĐENJA Ode Futsal Dinamo na Split Tommy

12. svibnja 2017. - 23:02

Nije se dogodilo čudo u Gospinom polju. Square nije uspio dobiti Futsal Dinamo te izboriti majstoricu, treću utakmicu četvrtfinala, koja bi se igrala u Zagrebu. Futsal Dinamo je opet bio bolji s 3:1, kao i u prvoj utakmici te je s 2:0 u pobjedama prošao u polufinale u kojem će igrati protiv Split Tommyja, dok je za Square sezona završena. 

Square nije bio kompletan. Zbog isključenja u prvoj utakmici nije mogao računati na Adrijana Micevskog, svog ponajboljeg igrača. Nije bilo ni Hrvoja Cvjetkovića, kojeg nema duže vrijeme i koji je prije neki dan problem morao riješiti operacijom. Bez njih dvojice prije svega, ipak su 'crveno-plavi' bolje izgledali na početku utakmice. Prilike domaćina su bile konkretnije. Svakako će se pamtiti ona iz 14. minute, ali se Denis Hasanović nije najbolje snašao pred vratarom gostiju, Škorićem.

Mreže su tako mirovale sve do 16. minute kada je Davor Kanjuh doveo Futsal Dinamo u vodstvo. Square je izjednačio vrlo brzo, nakon 40 sekundi za 1:1 je pogodio Marko Kuraja. Gosti su opet poveli, i to 19 sekundi prije kraja prvog poluvremena. Pogodio je Matej Horvat, koji je mogao postići još jedan pogodak prije odlaska na odmor, ali je umjesto mreže zatresao stativu. Isti igrač je u 28. minuti svojim drugim pogotkom donio 'Plavima' dva pogotka prednosti. Potom se minutu poslije opet trese stativu gola Squarea (Kanjuh). U 33. minuti drugi žuti karton za Kristiana Čekola te je Futsal Dinamo ostao s igračem manje. To u iduće dvije minute nije iskoristio Square iako je nakon minute od isključenja Čekole bio blizu (zatresao se okvir gola Futsal Dinama).

Futsal Dinamo je opravdao ulogu favorita. Dobio je ove sezone sve četiri utakmice protiv Squarea. Istina, u sve četiri je Square bio blizu, baš blizu. U Zagrebu je u ligaškom dijelu poražen sa 7:6 primivši pogodak sa zvukom sirene. U Gospinom polju je izgubio s 5:4. Sad u doigravanju, u obje utakmice po 3:1 za 'Plave'. Ostat će upisano kako je Square u oba domaća natjecanja u sezoni 2016./17. igrao u završnici, ali je oba puta ispao na prvom koraku. I na Final 8 Kupa Hrvatske u Makarskoj poražen je u četvrtfinalu, i to od domaćina, momčadi Novo vrijeme. 

24. travanj 2024 04:12