StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI MALONOGOMETNI KLUB U BORBI ZA DRUGU HRVATSKU LIGU - JUG

GLADIUS ODLUČIO Igrat ćemo za viši rang!

9. svibnja 2017. - 13:52

Malonogometni klub Gladius je u svojoj prvog godini postojanja i ujedno prvoj natjecateljskoj sezoni otišao do kraja, a osvajanjem prvog mjesta u Županijskoj ligi stekao je pravo nastupa u kvalifikacijama za viši rang, južnu skupinu Druge hrvatske lige.

- Donijeli smo odluku. Igrat ćemo krajem mjeseca kvalifikacije te pokušati izborit mjesto u višem rangu. To nam je cilj. Prijavio se još samo prvak Splitsko-dalmatinske županije, Olmissum, klub iz Omiša, dok je Primošten, prvak Šibensko-kninske odustao. U prvoj utakmici smo domaćini, a uzvrat je u Omišu. Pobjednik ide u viši rang, a drugi će isto ukoliko prvak Druge lige – jug, a to je Crnica, uđe u Prvu hrvatsku ligu – potvrdio je nastup dubrovačkog Gladiusa u kvalifikacijama za viši rang Tomi Saltarić, jedan od najzaslužnijih za uspjeh.

Saltarić ima prvoligaškog iskustva igrajući za Square. I nije jedini. Veteran Joško Atijas je nosio i reprezentativni dres. Mateo Vodopić, prvi strijelac kluba s 20 pogodaka i drugi strijelac lige, također je nosio dres Squarea u Prvoj hrvatskoj ligi, dok je Stjepan Gavrilica igrao za Square u Drugoj ligi. Još su uspjehu u prvoj sezoni doprinijeli Srđan Botica, Lukša Urlović, Maro Hađija, Maroje Brbora, Matko Katičić, Rade Ljubišić, Sveto Smoljko i Vlatko Bobanović.

Gladius je prijavio dvoranu Osnovne škole Mokošica kao domaći teren za kvalifikacija, a tu će, planiraju, igrati i ukoliko uđu u južnu skupini Druge hrvatske lige. Kako je Duba Konavoska izborila ostanak, a Porto Tolero nije uspio biti prvi i igrati kvalifikacije za viši rang, Dubrovačko-neretvanska županija bi imala u slučaju plasmana Gladiusa u viši rang u sezoni 2017./18. tri drugoligaša i jednog prvoligaša (Square).

26. travanj 2024 16:21