StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONAŠI IZ 28 DRŽAVA SVIJETA U DUBROVNIKU

NAJBROJNIJE I NAJKVALITETNIJE Zlata otišla u Francusku, Mađarsku, Češku, Tursku i Tajvan

9. svibnja 2017. - 13:38

Indijci će na svojoj televiziji imati priliku vidjeti sliku s Valamar Junior Opena, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, turnira koji se boduje za svjetsku rang listu, a koji je od 5. do 7. svibnja održan u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Paralelno se u Čibači igrao i Yonex Youth International, a na dva spomenuta turnira u organizaciji Badintonskog kluba Aedium nastupili su natjecatelji iz čak 28 država svijeta.

Brojni su igrači i treneri koji su stali pred kameru te iznjeli svoje dojmove o dubrovačkim danima badmintona. Osim što je treće izdanje Valamar Junior Opena bilo rekordno po broju sudionika te broju država iz kojih su natjecatelji stigli, bilo je i najkvalitetnije.

Francuz Arnaud Merkle, europski juniorski doprvak, osvojio je zlato iako nije bio najbolje rangirani igrač. Merkle je bio treći nositelj. U konkurenciji igračica slavila je druga nositeljica, Mađarica Vivien Sandorhazi. U muškim i ženskim parovima pobjede su odnjeli prvi nositelji. Česi su najbolji u muških parova (Peter Beran i Ondrej Kral), dok su Turkinje uzele zlato u ženskim parovima (Bengisu Ercetin i Nazlican Inci). U mješovitim parovima zlato je otišlo na Tajvan (Shiau Cheng Chen i Yi-Husan Chiang).

Na pobjedničkom postolju turnira pomlatka, Yonex Youth International, našli su se i članovi dubrovačkog kluba: Lana Korać je bila druga, a Lučia Galjer treća u konkurenciji igračica do 11 godina. Igrajući skupa zauzele su drugo mjesto u parovima. Romea Milković i Margarita Đurić su u paru treće. Patrik Konjuh je treći pojedinačno, kao i Patrik Kramarić. Dok je Konjuh drugi u paru s Davorom Makivićem, Kramarić je bio treći s Nikom Šumićem. Marko Janičić je s Rokom Pipunićem drugi u parovima u konkurenciji igrača do 13 godina, Nika Matana treća sa Sarom Gičev...

26. travanj 2024 23:07