StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KADETI NA BALDEKINU Hoće li Square biti 'dark horse' prvenstva Hrvatske?

27. travnja 2017. - 23:51

Završnica hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete igra se od 29. travnja do 1. svibnja u Šibeniku, a na njemu će na kraju ipak igrati Square. Dubrovačka momčad je zauzela treće mjesto u regiji jug iz koje je prvo bilo predviđeno da idu dva najbolja. Međutim, nakon što je Kvarner odustao, Komisija za mali nogomet donijela odluku da upražnjeno mjesto popuni treći iz regije jug, koja je bila najbrojnija.

- Bili smo najbolji u prvom krugu kvalifikacija. S nama u skupini su bili Vrgorac te Novo vrijeme iz Makarske. Potom smo igrali u završnici regije jug s pobjednicima ostalih skupina prvog kruga. Sa Split Tommyjem smo kod kuće odigrali 2:2, nakon toga izgubili u Šibeniku od Crnice s 3:2 te od Split Tommyja u Splitu s 2:0. U utakmici odluke protiv Crnice u Gospinom polju nam je trebala pobjeda. Ostalo je 1:1. S obzirom na odluku da ide i treći, dobili smo novu priliku pokazati kako nam je mjesto među najboljima – istaknuo je Mateo Delić. Osim njega uz momčad će biti Mario Puljić te trener Antun Bačić. Na Bačićevom popisu igrača je jedanaest imena. Redom, vratar Mario Falkoni te Haron Džanković, Adriano Darrer, Andro Zarač, Maroje Bandur, Bruno Rana, Nikša Vranješ, Anton Puljić, Đino Peškura, Orsat Klečak i Ado Morina.

- Nažalost, imamo samo jednog vratara budući se drugi, Niko Zrilić, ozlijedio – dodao je Delić.

Square je u skupini 'B' u kojoj su još Futsal Dinamo, Split Tommy te Aurelia iz Vinkovaca.

- Lijepo je pročitati izjavu Duje Maretića, trenera Split Tommyja kako bi Square mogao biti 'dark horse' nadolazeće završnice, a kako od Darrera očekuje velike stvari. Tko god priča o završnici ističe kako je skupina 'B' teža. Futsal Dinamo je bio prvi u svojoj regiji, Split Tommy u našoj. Plus Vinkovčani. Dakle, gdje god se ističe kako se kvalitetnije radi, najbolji klubovi iz tih regija su u našoj skupini. Bit će zanimljivo. To je sigurno – rekao je Delić.

Trener Squarea Antun Bačić je u najavi završnice prvenstva na Baldekinu istaknuo: Nikome neće biti lako sa Squareom!

Kadeti Squarea u 1. kolu, u subotu, 29. travnja s početkom u 17.15 sati na Baldekinu igraju s Futsal Dinamom. U nedjelju, 30. travnja u 11.15 sati u 2. kolu ih čeka Split Tommy, a istog dana u 17.15 sati ogled s Aureliom. Pobjednik skupine igra u finalu u ponedjeljak, 1. svibnja (13 sati). Sat i pol prije utakmice za prvaka počinje utakmica za treće mjesto u kojoj se sastaju drugoplasirani sastavi skupina. U skupini 'A' su Crnica, Brod 035, FC Nacional i Gorovo.  

Square je zadnji put na završnom turniru prvenstva Hrvatske u mlađim uzrastima nastupio prije dvije godine, i to također u s kadetima. Završnica se igrala u Gospiću. Kadeti, koje je tada vodio Mateo Saulan, zauzeli su sedmo mjesto. Najbolje rezultate Square je ostvario 2006. godine: kadeti su drugu godinu zaredom doprvaci Hrvatske, a juniori prvaci!

24. travanj 2024 15:14