StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

NITKO KAO DU MOTION Stižu trkači iz 45 država s pet kontinenata!

Piše PSD.
26. travnja 2017. - 22:21

Trkači iz čak 45 država s pet kontinenata dolaze u Dubrovnik, a s natjecateljima iz toliko država ne može se pohvaliti niti jedna trkačka manifestacija u Hrvatskoj – ističu organizatori Du Motiona. U subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja, u Dubrovniku će nastupiti 800 polumaratonaca, isti broj natjecatelja će trčati humanitarnu 5K utrku, stotinjak rekreativaca će nastupiti na utrci zidinama dok je 700 djece prijavljene za Dječju utrku. Navodi se I brojka od 500 volontera.

- Dolaze nam gosti s pet kontinenata i mi ćemo se na svaki mogući način potruditi da se osjećaju kao na najvećim svjetskim natjecanjima. Posebno nam je drago zbog velikog broja prijatelja iz regije, profesionalnih trkača i rekreativaca, koji se već treću godinu zaredom vraćaju u Dubrovnik, kao i Dubrovčana koji svoje veliko srce iskazuju sudjelovanjem na humanitarnoj 5K utrci kroz trčanje i navijanje - izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona.

Humanitarna 5K utrka ove se godine trči za Nevia Krešića, šestogodišnjaka iz Konavala koji jedini u Hrvatskoj ima dijagnozu Majewski osteoplastični primordijalni dvorfizam tip 2 i dijeli je sa svega pedesetak ljudi na svijetu. Utrku dubrovačkim zidinama i dječju utrku Stradunom na rasporedu su u subotu, 29. travnja, dok se 3. Dubrovački polumaraton i 5K utrku odžavaju u nedjelju, 30. travnja. Sva natjecanja pratit će i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, organizatori maratona u Bostonu, Portlandu i Montereyu, kao i novinarska ekipa najvećeg svjetskog portala za trčanje Runner’s World.

Utrka zidinama u subotu, 29. travnja, počinje oko 10 sati. Nakon njenog završetka Stradunom će trčati djeca. U nedjelju, 30. travnja start polumaratona je u 9.30 sati, a deset minuta poslije krenut će humanitarna 5K utrka. 

20. travanj 2024 03:45