StoryEditorOCM
OstaloVELIKI USPJEH HRVATSKOG JUDA

IVANA ŠUTALO 'Presretna sam što sam dio ekipe, koja je ispisala povijest!'

24. travnja 2017. - 14:21

Europsko seniorsko prvenstvo u judu održano u Varšavi pamtit će se u povijesti hrvatskog sporta. Naši su prvi put na jednom prvenstvu osvojili pojedinačne medalje u obje konkurencije, muškoj (Dominik Družeta) i ženskoj (Brigita Matić), a na kraju i u ekipnom dijelu natjecanja. Uspjelo je to hrvatskim judašicama, koje su izborile brončanu medalju. Dio tog povijesnog uspjeha potpisala je i najuspješnija dubrovačka sportašica u posljednje vrijeme, Ivana Šutalo.

U borbi za treće mjesto hrvatske judašice su dobile veliku Rusiju sa 4:1.

- Deklasirali smo jednu veliku reprezentaciju. Nitko nije očekivao jedan ovakav sjajan rezultat, tih 4:1. Naravno, bili smo uvjereni kako ćemo dobiti, priželjkivali to, ali nikako da ćemo to ostvariti na ovakav način – rekla je judašica Dubrovnika, koja je ipponom protiv Ruskinje Čibisove potpisala konačnih 4:1.

- Jednostavno, kad je već bilo 3:1, kad je bilo jasno kako imamo medalju, ušla sam rasterećeno u borbu. Sve u svemu bilo je super.

Od 2012. godine Ivana osvaja medalje na velikim natjecanjima. Ovo je šesta godina u nizu. Osvajala je medalje kao kadetkinja, juniorka, mlađa seniorka i sad kao seniorka!

- Jedino što mi je žao što nije bila i pojedinačna medalja. Ali, ima godina. Nadam se kako će i ona doći. Međutim, presretna sam što sam dio ekipe, koja je ispisala povijest – naglasila je Šutalo, koja će ove godine nastupiti na još dva velika natjecanja, Univerzijadi i Svjetskom seniorskom prvenstvu.

20. travanj 2024 10:14