StoryEditorOCM
OstaloBODY BUILDING

JARAK BEZ POSTOLJA 'Neću odustati!'

23. travnja 2017. - 12:15

Prošao je vagu. Tu nije bilo problema. Nije prešao 100 kilograma te je dobio potvrdu kako može nastupiti u obje kategorije. Prijavio se za nastup u Body classic visoka za natjecatelje iznad 180 centimetara te Masters body classic za natjecatelje preko 40 godina.

Prvo je trebalo proći među šest najboljih, izboriti finale. Ušao je u oba. Na kraju ipak nije bio pretjerano zadovoljan jer se nije uspio popeti na pobjedničko postolje. Bio je peti u Body classicu te četvrti u Mastersu.

- Kad su natjecatelji odlično spremni, kad o najboljem odlučuju nijanse, a ne uspiješ biti bolji, onda ostaje dojam kako si mogao dobiti bolje ocjene. Međutim, nema nikakve ljutnje. Zadovoljan sam svojim nastupom. Došao sam odlično pripremljen kao i konkurencija. Sve je na kraju bilo, što se ono reče, u milimetar – rekao je 40-godišnji Dubrovčanin Joško Jarak nakon nastupa na državnom prvenstvu.

Prvi i jedini put do jučer na državnom nastupio je prije 14 godina kada je bio drugi u kategoriji preko 95 kilograma. Proteklih godina je trenirao, ali se nije natjecao. Vratio se na pozornicu ove godine. Uvertira je bila dobra. Na međunarodnom turniru Xplode Classic u Beogradu bio je uvjerljivo najbolji u svojoj kategoriji. Malo je nedostajalo i za pobjedu u apsolutnoj. Za njega je to bila odlična priprema i provjera pred državno u Zagrebu. Nije na kraju uspio osvojiti medalju, nagraditi sebe uloženi trud proteklih šest mjeseci ali neće odustati. Istaknuo je i prije državnog prvenstva kako već razmišlja o idućim natjecanjima. Ukoliko se bude osjećao spremnim, možda idući nastup bude imao na skorašnjem prvenstvu Balkana. Uglavnom, već je mislima na idućem državnom prvenstvu. Cilj se zna – nadmašiti rezultat iz 2003. godine te osvojiti naslov državnog prvaka. Dok to ne ostvari, istaknuo je, neće odustati.

20. travanj 2024 03:47