StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

'PITURI' U FINALU Hoće li za Libertas Marinkolor treća biti sreća?

22. travnja 2017. - 22:28

U Zagrebu je u srijedu bilo 4:1, a tri dana poslije u Gospinom polju još jednom 4:1 za Libertas Marinkolor u polufinalu doigravanja protiv GSTK Zagreb. Kako se igra na dvije pobjede, gotovo je. 'Pituri' su s uspjehom prošli prvu prepreku u doigravanju. GSTK Zagreb je u polufinalu predao naslov prvaka. Nije ga uspio obraniti, iznenaditi i ove sezone. Tko će ga uzeti, Libertas Marinkolor ili Starr iz Varaždina, ostaje vidjeti. Prva utakmica finala doigravanja igra se 10. svibnja u Varaždinu. Druga je tri dana poslije, 13. svibnja u Dubrovniku gdje će se igrati i eventualna majstorica. Tko će prije do dvije pobjede? Niti Libertas Marinkolor, niti Starr, nikad nisu bili prvaci Hrvatske. Starr prvi put u finalu doigravanja, dok je Libertas Marinkolor treći puta ukupno i treći puta uzastopno na korak do naslova.

- Valjda će treća biti sreća - istaknuo je Miho Simović, reket Libertas Marinkolora, koji je igrao oba prethodna finala kao i Neven Juzbašić. Tomislav Japec i Roko Tošić su u klub stigli prošlo ljeto nakon što je GSTK Zagreb iznenadio i rastužio 'Piture' u finalu.

- Što se tiče druge utakmice polufinala, GSTK Zagreb je odigrao iznenađujuće dobro. Bolje nego u prvoj utakmici. Pogotovo Jakov Tica, i pojedinačno, i u paru. Trebalo se dobro namučiti za ovu drugu pobjedu s kojom smo potvrdili plasman u finale. Što reći za finale, a da se već ne zna. Dakle, Starr je dosta dobio dolaskom KIneza Jia Zenga. Bit će 'krvavo' u finalu, Ponavljam, valjda će za nas treća biti sreća - poželio je Simović. 

Libertas Marinkolor ove sezone bez poraza. Dobio je sve utakmice, dvadeset u prvenstvu te jednu u Kupu Hrvatske. Sve to će sad zaboraviti. Zna kako su preostale utakmice najvažnije. Čeka ga Starr u najjačem sastavu (Tomislav Zubčić, Jia Zeng i Ronald Ređep).

POLUFINALE DOIGRAVANJA
Prve utakmice, Zagreb:
GSTK Zagreb - Libertas Marinkolor 1:4 (0:1), Pula: Pula - Starr Varaždin 0:4 (0:1), druge utakmice, Dubrovnik: Libertas Marinkolor - GSTK Zagreb 4:1 (2:0), Varaždin: Starr Varaždin - Pula 4:0 (2:0).

20. travanj 2024 06:06