StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVI PUT REPREZENTATIVAC Michel Brassard dobio poziv izbornika, Frane Ćirak u stožeru

21. ožujka 2017. - 11:49

Michel Brassard, mlađi junior Plivačkog kluba Jug, nastupit će za reprezentaciju Hrvatske na Četveroboju, koji će se 25. i 26. ožujka održati u Banja Luci, a na kojem će uz našu reprezentaciju nastupiti još Slovenija, Srbija te domaćin, reprezentacija Bosne i Hercegovine. Učeniku 8 'A' razreda Osnovne škole 'Marina Getaldića' ovo će biti prvi nastup za reprezentaciju.

Plivanje je počeo trenirati 2013. godine. Prve tri godine trenirao je pod paskom Andreja Drobca, a posljednjih godinu dana mu je trener Frane Ćirak.

- Najvjerojatnije ću u Banja Luci plivati 400 slobodno - rekao je Brassard, koji je spomenutu disciplinu isplivao prije neki dan za 4 minute i 7 sekundi u malom, 25-metarskom bazenu. 

- Dobar sam i na 200 slobodno, 100 leptir, a u zadnje vrijeme više radimo i 200 leptir - dodao je Jugov reprezentativac rođen 1. srpnja 2002. godine u Japanu.

- Tata mi je Kanađanin, koji je u to vrijeme radio u Japanu. Do četvrte godine smo živjeli tamo. Inače, mama je iz Dubrovnika. Kad je ona dobila posao u Dubrovniku napustili smo Japan i od tada živimo u Dubrovniku - kazao je Brassard. 

U stručnom stožeru reprezentacije Hrvatske na Četveroboju bit će i Jugov trener Frane Ćirak.

25. travanj 2024 18:18