StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

SJAJNA ZAVRŠNICA ŽUPANIJSKE LIGE Ombla tuguje, Gladius prvak!

19. ožujka 2017. - 01:30

Ombli je igrao i bod za naslov prvaka Županijske lige, a Gladiusu samo pobjeda. Posljednja utakmica lige između dva najuspješnija kluba je odlučivala. Liga je tako imala svoje finale. Gladius je na kraju slavio s pogotkom razlike (2:1). U samoj završnici utakmice tresla se stativa gola Gladiusa, imala je Ombla i 'penal' s deset metara. Tada, a i u nekoliko navrata prije, a i poslije, Omblu je u očaj bacio vratar Gladiusa Tomi Saltarić. I kad je istekla posljednja sekunda posljednje 24. minute utakmice vidjeli smo nevjerojatnu količinu tuge na jednoj (Ombla), a radosti na drugoj strani (Gladius).

Prvih deset minuta 'finala' mreže se nisu tresle. U pretposljednjoj minuti prvog poluvremena, 11., Mateo Vodopić je pogodio za vodstvo Gladiusa. Odmah nakon pogotka nova velika prilika za Gladius. Joško Atijas je tukao, ali je taj njegov udarac zaustavljen. Potom dvije prilike Omble, i to u zadnjih šest sekundi prvog poluvremena. Drugu priliku, dvije sekunde prije kraja, skida Saltarić.
Nastavak utakmice je bio nastavak posljednjih nekoliko sekundi prvog poluvremena. Napada Ombla, koja potom ima slobodan udarac s nekih 7,8 metara. Nije tukla izravno, finta, ali opet brani Saltarić. Na drugoj strani pokušao je iz daljine Vodopić, tukao je silovito, ali neprecizno. Na ulasku u drugu polovicu drugog poluvremena Gladius je poveo s 2:0. Joško Vuličević je pogodio. Marko Ilić je bio nemoćan te je po drugi put vadio loptu iz svoje mreže. Ombla je potom zaigrala na sve ili ništa. Ilić se preselio u napad. Nije bio posljednji čovjek obrane. To je odmah donijelo rezultat. Dario Burmas je točno 24 sekunde nakon drugog pogotka Gladiusa vratio Omblu na pogodak zaostatka. Ilić se potom istaknuo odličnom obranom. Spriječio je Gladius da ode opet na dva pogotka razlike. Nakon toga opet Saltarić. Ombla je potom imala udarac s deset metara. Burmas je tukao, Saltarić obranio. Burmas je potom pogodio okvir gola. Igrala se u završnci viktorija na vrata Gladiusa. Ombla je jurila pogodak za izjednačenje koji bi joj donio naslov prvaka, ali nije uspjela.

Gladius je tako u svojoj prvog godini postojanja kluba i ujedno prvoj natjecateljskoj sezoni otišao do kraja. Dobio je oba ogleda protiv Omble. U odluci tko će biti broj jedan, a tko broj dva u drugom dijelu sezone pobijedio je sa 4:1. Sad u odluci tko je prvak, a tko doprvak, opet je slavio. U obje utakmice Ombli je igrao 'iks', ali oba puta nije uspjela te je ostala na dva naslova. Najbolja je bila 2012. i 2013. godine. Cavtat je najuspješniji klub natjecanja s pet naslova prvaka. Prvo prvenstvo je odigrano 2004. godine.

Gladius slavi. Ostat će upisano kako su naslov prvaka osvojili u sastavu: Tomi Saltarić, Srđan Botica, Joško Atijas, Lukša Urlović, Maro Hađija, Maroje Brbora, Mateo Vodopić, Matko Katičić, Rade Ljubišić, Stjepan Gavrilica, Sveto Smoljko i Vlatko Bobanović. Vodopić je s 20 pogodaka prvi strijelac momčadi i drugi strijelac lige, Katičić je drugi strijelac Gladiusa s 13 pogodaka, Brbora je postigao 12, Smoljko 7… Obranom Gladiusa dirigirali su dvojica najiskusnijih, vratar Saltarić te Joško Atijas.

Ombla je drugo mjestu zauzela igrajući u sastavu: Marko Ilić, Andro Drašković, Antonio Drašković, Antonio Pijević, Bruno Šijaković, Dario Burmas, Ivo Vlahušić, Josip Buljan, Josip Ćervar, Jurica Prkačin, Luka Papac, Matija Zore, Neno Petrušić, Niko Vlahušić, Zvonimir Čikato, Danijel Čizmić, Josip Kralj i Joško Gverović.

Pero Opušić iz Enkela je najbolji strijelac lige s 29 pogodaka. Enkelu je pripao Trofej Fair play. Čilipi su treći. Broncu su izborili u sastavu: Ante Rešetar, Antun Miljanović, Božo Krilanović, Domagoj Obradović, Emerson De Souza Cruz, Ivan Škoda, Ivo Kravić, Leo Bogdanović, Mario Matić, Mario Musladin, Marko Mostahinić. Marko Šećer, Marko Trtoman, Maro Skurić, Mate Boras, Matija Drobac, Mihael Benković, Miho Miljanović, Miho Rešetar, Niko Drobac, Nino Njire, Mihael Benković,Miho Miljanović, Pavo Skurić, Marko Šečer, Mario Matić, Mario Musladin, Ante Rešetar, Antun Miljanović, Mate Boras, Stijepo Korić, Ivan Škoda i Tomislav Marinović.

KONAČNI POREDAK Županijska liga 2016./17.
1. Gladius 45 bodova,
2. Ombla 44 boda, 3. Čilipi 42 boda, 4. Pridvorje 41 bod, 5. Enkel 39 bodova, 6. Cavtat 37 bodova, 7. ŠMN Square 32 boda, 8. Jadran 27 bodova, 9. Ponta 27 bodova, 10. Sokol 17 bodova, 11. Mećajac 17 bodova, 12. Zmaj 8 bodova, 13. Dunave 5 bodova (Plat isključen iz natjecanja).

26. travanj 2024 12:33