StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/PRVA HL

POTOPLJEN BROD 'Torpedo' Maro Đuraš

17. ožujka 2017. - 22:32

Maro Đuraš prvo nije realizirao kazneni udarac u 10. minuti, ali je nakon toga tri puta tresao mrežu Broda 035, potpisao sve pogotke za 3:0 pobjedu Squarea u Gospinom polju u 18. kolu Prve hrvatske lige. Prvo je bio precizan u 19. minuti, bio je to jedini pogodak u prvom poluvremenu, zatim u 31. te 34. minuti. Square se uspjehom protiv Broda 035 približio doigravanju. Još živi nada kako će se spasiti sezona. Četiri kola su još do kraja ligaškog dijela. U igri je još 12 bodova. Brod 035, koji drži šesto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, ima tri boda više. Raspored Squarea nije dobar. Idu sad u goste lideru i prvaku, Nacionalu, koji je neki dan uzeo prvi trofej, Kup Hrvatske, a u predzadnjem kolu će u Makarsku (Novo vrijeme). U Gospino polje dolaze Potpićan i Alumnus. Brod 035 dočekuje Vrgorac te Split Tommy, a gost je Futsal Dinama te Osijeka. Square ima 21 bod. Brod 035 24 boda. Valja znati kako je u Slavonskom Brodu u prvom dijelu Brod 035 bio bolji s 5:2. Dakle, Square je u slučaju istog bodovnog učinka u prednosti.

Zanimljiv je bilo ogled u Gospinom polju. Pogotovo nakon što Maro Đuraš nije realizirao kazneni udarac, točnije, nakon što je njegov udarac zaustavo Darko Milanović. Square je krenuo u 14. minuti, nizao prilike. Adrijan Micevski je u 14 minuti okrznu vratnicu. Isti igrač je u 15. minuti sa 6 metara prebacio istrčalog vratara gostiju, ali nije pogodio. U 16. minuti je Antun Bačić uposlio Denisa Hasanovića, koji je sa 6 metara promašio . U istoj minuti je Micevski je tukao iskosa, ali je vratar Milanović je skratio kut te obranio. U 17. minuti je opet tukao Micevski. Opet Milanović. Na drugoj strani istaknuo se Alen Turuk, vratar Squarea. U 18. minuti Hasanović opet tuče, okrznula je lopta na tom putu jednog igrača gostiju te okrznula stativu. Nakon toga slobodan udarac domaćina s 11,12 metara, malo iskosa. Hasanović je pogodio živi zid, ali je izborio ponovno loptu, koja je došla do Mata Šimunovića, međutim, njegov udarac sa 7 metara ne pogađa cilj. Zatim opet Micevski pogađa stativu, a nakon toga Đurašev udarac u korner skreće Milanović. Potom je opet sjajan Turuk. Odlično je ušao u šut te spriječio pogodak gostiju. I nakon svega, 61 sekundu prije kraja prvog poluvremena, pogodak u mreži Broda 035. Maro Đuraš je izborio poziciju te udarcem sa šest metara savladao Milanovića.

U nastavku zaigrali su gosti na sve ili ništa. I to već od 24. minute. Vratar Milanović je preselio u polje domaćina, i upravo je on bio opasan. I kad se činilo kako će doći do izjednačenja, kontra Squarea, koju je pogotkom zaključio Đuraš. Skočili su u tom trenutku gosti. Trebao je biti indirektan udarac za njih jer ne smije vratar dva puta igrati s loptom ukoliko u međuvremenu loptu nije dotaknuo protivnički igrač. Suci to nisu registrirali. Nakon 2:0 za Square, Brod 035 je nastavio po starom, ali i Đuraš, koji u 34. minuti još jednom trese mrežu gostiju. Turuk je potom dva puta na pravom mjestu, a bio je tako blizu da se udarcem iz svog kaznenog prostora upiše u strijelce.

Pljesak na kraju Squareu. Unatoč pogrešci sudaca na štetu gostiju, zaslužio je sva tri boda.

18. KOLO Square – Brod 035 3:0
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 200. Suci: Marijo Rajčić (Kaštel Stari) i Ivan Mujan (Split), treći sudac: Damir Jokić (Dicmo). Delegat: Mirko Vrcan (Vrgorac).
Strijelci: 1:0 Đuraš (19), 2:0 Đuraš (31), 3:0 Đuraš (34)
SQUARE: Turuk, Tikvica, Đuraš, Konsuo, Micevski - Primić, Tunjić, Darrer, Kuraja, Hasanović, Bačić, Šimunović. Trener: Mato Cvjetković.
BROD 035: Milanović, Sremac, Petrović, Gačić, Barišić – Konrad, Martić, Kovačević, Ruhek, Ćuk, Lucić. Trener: Ivica Ćorluka.

20. travanj 2024 12:38