StoryEditorOCM
OstaloRAGBI KLUB INVICTUS

TRI DANA PRIPREMA U RIJECI Povijesna utakmica Invictus Dubrovnika

Piše Petra Drušković, trenerica Ragbi kluba Invictus
21. veljače 2017. - 20:17

Nakon nepunih godinu dana postojanja Ragbi kluba Invictus, nekoliko odigranih turnira ragbija 7, većeg broja članova te ulaska u Hrvatski ragbijaški savez, naš klub je napravio još jedan korak naprijed – odigrao je prvu utakmicu ragbija 15 u sklopu trodnevnih priprema u Rijeci.

Naši ragbijaši su tri dana bili gosti Ragbi kluba Rijeka kako bi se pripremili za početak sezone koja starta 25. veljače turnirom u Tivtu. Cilj priprema imao je naglasak na team buildingu jer ipak je ovo mladi klub kojem se u posljednje vrijeme pridružilo jako puno novih momaka  U sklopu priprema odradili su četiri treninga od čega i povijesnu prvu utakmicu ragbija 15.

U prvom poluvremenu smo se držali rame uz rame s drugoligašom iz Rijeke pa se na odmor otišlo s po tri zgoditka sa svake strane (15:15), no u drugom dijelu utakmice iskusniji domaćin je bio uspješniji te je na kraju slavio sa 40:15.

Poraz je sastavni dio sporta i iz njega se najbolje uči. Za prvu ikad odigranu petnaesticu ja kao trenerica sam veoma zadovoljna. Igrači su se poprilično dobro snašli u novom svijetu ragbija, ipak je velika razlika kada odjednom umjesto 7 igrača i 14 minuta utakmica ima 15 igrača i 80 minuta. Pred nama je mnogo prostora za napredak i sigurna sam da ćemo ovo znati iskoristiti u budućnosti, točnije na jesen kada se nadamo ulasku u Drugu ligu.

Iako smo se tek vratili s puta, za nas nema odmora. Već iduće subote gostujemo u Crnoj gori gdje je Arsenal Tivat domaćin prvog kola međunarodnih turnira Ragbija 7 – Adria  7s. Osim domaćina te nas na turniru će nastupiti i Herceg iz Mostara, Metković i Ploče.  Prvi je to od ukupno pet turnira (sustav odigravanja je svatko sa svakim). Turnir otvaramo protiv Metkovića te čekamo novu priliku za revanš  protiv Hercega za poraz na dubrovačkom turniru, koji je odigran krajem prošle godine.

Uz seniore, na put idu i mlade nade, igrači do 14 godina, koji će odigrati prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Mostara i Tivta, a tome se vesele i veliki i mali jer ipak su oni budućnost ovog kluba ali i sporta.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da im se pridruže jer za ragbi nikad nije kasno! Sve informacije možete dobiti na fb stranicama ili na 091/444-8031.

20. travanj 2024 05:19