StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

SLAVLJE U GRUŽU Mario Šurković prvak Hrvatske: 'Presretan sam i s vremenom, šest sekundi sam išao brže od osobnog rekorda!'

11. veljače 2017. - 17:54

Dubrovčanin Mario Šurković je kadetski prvak Hrvatske. Plivač Juga je najbolji na 200 leđno s vremenom dvije minute, 9 sekundi i 28 stotinki sekunde. Dvije sekunde i šest desetinki je bio brži od srebrnog Borne Kišasondija iz ZPK, dok je treći Darijo Rukavina iz Mladosti Zagreb zaostao šest sekundi i 14 stotinki.

- Moja prva medalja s državnog prvenstva i to zlato. Presretan sam i rezultatom jer sam svoje najbolje vrijeme popravio za čak šest sekundi – istaknuo je Šurković, rođen 19. travnja 2003. godine.

Nakon prvog dijela kadetskog plivačkog prvenstva Hrvatske u Gružu domaćin, Plivački klub Jug se našao među osvajačima medalja zahvaljujući Šurkoviću. koji je desetak minuta poslije zlata na 200 leđno bio za četvrti na 200 mješovito. Bronca mu je izmaknula za samo 12 stotinki sekunde. Međutim, unatoč tome, nema kraja sreći Šurkovića, kojeg poslijepodne očekuje prvo nastup u disciplini 100 metara slobodno.

25. travanj 2024 08:08