StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE

OBA SU PROŠLA Pločani izbacili Mejaše te žele organizirati Final 8, Square opet nadigrao Vinkovce

Piše Branko Kulidžan i Tonči Vlašić
21. siječnja 2017. - 21:38

Porto Tolero je uspio. Nakon 3:3 u Splitu, dobio je u Pločama Mejaše sa 4:0 te će treći uzastopno igrati na završnom turniru Kupa Hrvatske. Bili su prije dvije godine u Makarskoj te prošle u Zagrebu. Oba puta su ispali na startu, u četvrtfinalu. U Makarkoj ih je izbacio Square, a u Zagrebu Uspinjača.

- Želja nam je biti domaćinom završnice Kupa Hrvatske, međutim, bez pomoći drugih teško možemo iznijeti sami organizaciju turnira zbog velikih troškova. Klub sam to ne može - rekao je Boris Malić, voditelj Porto Tolera.

U uzvratnoj utakmici pločanski sastav je poveo u 4. minuti pogotkom Zvonimira Barbira. Dvije minute poslije novi pogodak u mreži Mejaša. Sad je strijelac Tomislav Radajac. Mreže se više nisu tresle u prvom poluvremenu. U nastavnu Mejaši su u napadu bili non-stop bez igrača u svojoj polovici terena, igrali na sve ili ništa. U posljednje dvije minute Porto Tolero je uspio potvrditi uspjeh. Prvo je u 39. minuti Tomislav Domić je strijelac, a u posljednjoj, 40. minuti Josip Pear. Osim strijelaca za Porto Tolero su igrali Mario Batinović, Josip Stjepanović, Matko Krilić, Ivan Markić, Dean Rašić, Ivan Petrović i Ivan Arar.

Plasman na završni turnir osigurao je i Square. Već nakon prve utakmice u Vinkovcima to je bilo jasno budući je momčad trenera Marinka Mavrovića bila bolja s 9:2. U uzvratnoj utakmici u Gospinom polju Square - Vinkovci 9:4 za ukupnih 18:6 dubrovačke momčadi protiv najbolje momčadi Druge hrvatske lige – Istok. U uzvratnoj utakmici Maro Đuraš je prvi načeo Vinkovčane. Postigao je prva dva pogotka, ukupno tri. Mato Šimunović je bio dvostruki strijelac, a po jednom su mrežu Vinkovaca zatresli Antun Bačić, Antonio Konsuo i Adrijan Micevski.

Squara nije bilo prošle godine na Final 8 Kupa Hrvatske u Zagrebu. Izbacio ga je u osmini finala Futsal Dinamo. Prije toga dvije godine je igrao finale. Prvo u Gospinom polju kada je Split Tommy osvojio Kup Hrvatske, a potom u Makarskoj kad je izgubio finale od FC Nacional. Square je svoj najveći uspjeh u povijesti ostvario u Kupu Hrvatske, i to 1998. godine kada je bio pobjednik. To je do danas jedini trofej u povijesti dubrovačkog kluba.

19. travanj 2024 00:37