StoryEditorOCM
OstaloRUKOMET

DEAN KONTIĆ Profesor sprema rukometaše Dubrovnika za nastavak prvenstva

14. prosinca 2016. - 08:55

U siječnju je glavni sportski događaj Svjetsko prvenstvo rukometaša, koje se igra u Francuskoj. Hrvatski rukometaši će, nadamo se, opet u borbu za madelju. Zlatko Saračević, trener RKHM Dubrovnik opet će biti u ulozi stručnog komentatora RTL televizije, koja će izravno prenositi nastupe naših rukometaša. Saračević se prvi put u toj ulozi na RTL-u našao 2009. godine kada je Hrvatska bila domaćin SP-a, zatim u istoj ulozi bio i na prethodnom SP-u u Kataru. 

Zbog toga Saračevića neće biti u Dubrovniku početkom godine. Momčad će se za nastavak prvenstva pripremati pod vodstvom Vide Vlahića, Saračevićeve desne ruke. Saračević i Vlahić su sve dogovorili, što tko treba raditi, a budući je itekako važno fizički spreman dočekati nastavak, dubrovački klub je pojačao stručni stožer. Posegnuli su za kondicijskim trenerom te dogovorili suradnju s profesorom Deanom Kontićem.

Uz Kontića su vezani svi uspjesi Mihovila Španje, najuspješnijeh hrvatskog plivača s invaliditetom, koji je osvajao medalje na najvećim natjecanjima, Paraolimpijskim igrama (četiri bronce), svjetskim i europskim prvenstvima. Bio je nekoliko sezona i kondicijski trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranja, zatim u stožeru hrvatske vaterpolske reprezentacije za vrijeme mandata Ratka Rudića, a danas je Kontić pomoćnik Elvisa Fatovića na klupi vaterpolske reprezentacije Australije.

Nastavak prvenstva u južnoj skupini Prve hrvatske lige - jug zakazan je 11. veljače 2017. godine. RKHM Dubrovnik, koji ima tri boda više od prvih pratitelja, gost je Mladog Rudara, koji sa Splitom, Metkovićem 1963. i Biogradom dijeli drugo mjesto.

16. travanj 2024 23:02