StoryEditorOCM
OstaloDRŽAVNA NAGRADA ZA SPORT

ČESTITAMO Četvero Jugaša među dobitnicima godišnje nagrade Frano Bučar

14. prosinca 2016. - 01:52

Plivačica Sanja Jovanović te vaterpolisti, Andro Bušlje, Maro Joković i Veselin Đuho su među ovogodišnjim dobitnicima državne nagrade za sport Franjo Bučar, koja se dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Četvero Jugaša, bivših i sadašnjih, nalazi se među dvanaest dobitnika godišnjih nagrada, koji će biti nagrađeni s poveljom, medaljom s likom Franja Bućara te novčanom nagradom u iznosu od 20.000 kuna. Preostali dobitnici godišnjih nagrada su Zoran Veselinović, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija.

Dodjeljene su i tri nagrade za životno djelo, i to su ih dobili Jelica Pavličić Štefančić, Luciano Sušanj te posthumno dr. Ivo Vidović. Odluku o dobitnicima državne nagrade za sport donio je Odbor u sastavu prof. dr. sc. Damir Knjaz, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

17. travanj 2024 00:59