StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE/ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

KLASIČNO NAJBOLJI Markica Dodig skuplja naslove

5. prosinca 2016. - 11:54

Markica Dodig je osvojio novi naslov županijskog prvaka te izborio novi plasman na završnicu prvenstva Hrvatske. Nakon što je s Matom Kesovijom bio najbolji u discipline parovi klasično, boćar Metkovića je sad slavio i u disciplini pojedinac klasično.  Bivši svjetski i europski prvak bioje u finalu bolji od Karla Torbarine, člana Omladinca iz Vodovađe, koji je također izborio plasman na državno budući u discipline pojedinač klasično Dubrovačko-neretvanska županija na osnovu prošlogodišnjeg rezultata ima dva mjesta. Dodig je na županijskom prvenstvu ostvario tri uvjerljive pobjede (13:2 te dva puta 13:1). Završnica prvenstva Hrvatske u discipline pojedinac klasično održat će se 17. i 18. prosinca u Rijeci.

Treće mjesto na županijskom prvenstvu osvojio je Mato Batinić, član Hvidra Gromače, a četvrto Jurica Krstičević, član Metkovića.

Ovoga tjedna na rasporedu su završnice prvenstva Županije u preostale dvije discipline. U boćarskoj dvorani u Metkoviću u srijedu, 7. prosinca s početkom u 18 sati bit će odigrana završnica u disciplini precizno izbijanje, a u četvrtak, 8. prosinca s početkom u 18 sati završnica u discipline bližanje i izbijanje u krug.

Rezultati, četvrtfinala: Mato Batinić (HVIDRA Gromača) – Marin Vučković (Metković) 13:4, Stijepo Matić (Hidroelektrana) – Karlo Torbarina (Omladinac) 4:13, Jurica Krstičević (Metković) – Nedjeljko Bogoje (Župa dubrovačka) 13:7, Markica Dodig (Metković) – Nikola Beusan (Rijeka) 13:1, polufinala: Krstičević – Dodig 2:13, Batinić – Torbarina 9:13, za treće mjesto: Batinić – Krstičević 13:8, finale: Dodig – Torbarina  13:1.
 

25. travanj 2024 01:21