StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Bivši svjetski i europski prvak je prvak županije

30. studenog 2016. - 19:43

Markica Dodig i Mato Kesovija su prvaci Županije u disciplini parovi klasično. Boćari Metkovića, člana južne skupine Druge hrvatske lige, u finalu su dobili Mira Barišića i Stipu Vučkovića, članove Slivna, kluba koji se natječe u Trećoj hrvatskoj ligi - jug. Oba para su izborila nastup u završnici prvenstva Hrvatske, koja će se igrati 10. prosinca u Buzetu. Markica Dodig je u dresu reprezentacije BiH bio višestruki prvak Europe i svijeta te najbolji sportaš BiH. Od nedavno je Metkovac trener reprezentacije Hrvatske.

Treće mjesto osvojili su Mišo Fiorović i Karlo Torbarina, članovi Omladinca (Treća HL - jug), dok su četvrti bili Ivica Krstičević i Nedo Erceg, boćari Metkovića.

Četvrtfinala: Ivica Krstičević i Nedo Erceg (Metković) - Stanko Matković i Pero Fiorović (Župa dubrovačka) 13:5,  Velinko Taslak i Stijepo Violić (Župa dubrovačka) - Miro Barišić i Stipe Vučković (Slivno) 7:10,  Mato Batinić i Ivo Dugandžić (Hvidra Gromača) - Markica Dodig i Mato Kesovija (Metković) 10:13, Mario Raguž i Mateo Haićman (Postranje) - Mišo Fiorović i Karlo Torbarina (BK Omladinac) 7:13, polufinale: Fiorović i Torbarina – Dodig i Kesovija 1:13, Barišić i Vučković – Krstičević i Erceg 13:1, za treče mjesto: Fiorović i Torbarina – Krstičević i Erceg 13:0, finale: Dodig i Kesovija – Barišić i Vučković 13:6.

19. travanj 2024 17:50