StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/KUP HRVATSKE - REGIJA JUG

NIŠTA OD FINALA Hajduk zaustavio Cavtat, Square i Porto Tolero znaju protiv koga u osmini finala

30. studenog 2016. - 18:48

Cavtat nije uspio izboriti finale Kupa Hrvatske – regija jug. Poražen je na splitskim Gripama od U.N. Hajduk S.D.R., člana Županijske lige Splitsko dalmatinske sa 4:3 (3:0).

Dva pogotka za Cavtat, koji se natječe u Županijskoj ligi Dubrovačko-neretvanskoj, postigao je Mario Benić, a jedan Ivan Aerlić. Osim Benića i Aerlića za Cavtatu su u Splitu igrali još Lujo Jurišić, Pero Vuličević, Tomislav Vodopija, John Daničić, Tomislav Odak Bosco, Davorin Krešić i Boris Katić.

U.N. Hajduk S.D.R. će u finalu Kupa Hrvatske - regija jug igrati protiv imenjaka, Hajduka iz Splita, člana južne skupine Druge hrvatske lige, koji je s 3:2 nakon što je prvo poluvrijeme gubio s 2:0, dobio gradskog rivala, Genius, također člana Druge HL - jug. Tri su regije, iz svake će samo pobjednik izboriti plasman u osminu finala Kupa Hrvatske kada se u natjecanje uključuje trinaest najuspješnijih klubova natjecanja u posljednjih pet sezona, a među kojima su dva kluba iz naše županije, Square i Porto Tolero.

Već se zna kako će Square igrati protiv Vinkovaca, prva u gostima, druga u Gospinom polju, a Porto Tolero protiv Mejaša (prva u Splitu, a druga u Pločama). Znaju se još tri para osmine finala (Petrinjčica – Uspinjača, Murter – Novo vrijeme Apfel te Osijek Kelme – Vrgorac), dok će pobjednici tri skupine regionalnog Kupa u osmini finala na Split Tommy, Nacional Zagreb i Kijevo Knin, koji su po koeficijentu uspješnosti prvi, drugi odnosno treći. Square je po uspješnosti četvrti, Uspinjača peta, Novo vrijeme Apfel šesto, Porto Tolero sedmi, Vrgorac osmi, Osijek Kelme deveti, Mejaši deseti, Murter jedanaesti, Petrinjčica dvanaesta, a Vinkovci trinaesti.

Uspješniji u osmini finala plasirat će se na završni turnir, Final Eight Kupa Hrvatske. Naslov brani Split Tommy.

19. travanj 2024 02:14