StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

DUBROVKINJA U REPREZENTACIJI Barbara pet od sedam

28. studenog 2016. - 15:21

Barbara Janičić, članica Badmintonskog kluba Aedium, nastupila je u sastavu reprezentacije na međunarodnom kadetskom turniru za uzrast do 15 godina, Nations to Nations, koji se tradicionalno održava u mađarskom Pečuhu, a na kojem je nastupilo ukupno osam ekipa. Uz Hrvatsku, te dva sastava domaćina, Mađarska 'crvena' i 'zelena', igrale su još reprezentacije Slovenije, Srbije, Škotske, Ukrajine i klub iz Danske.

Nakon natjecanja svatko sa svakim, u svakom susretu igraju se po tri muška i ženska pojedinačna meča, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par, ukupno 9 mečeva, Hrvatska, koja je bila oslabljena neigranjem Borne Vadlje, člana Međimurja iz Čakovca, zauzela je sedmo mjesto ostvarivši pobjedu (Slovenija) i šest poraza. Srbija je prva, Mađarska 'crvena' druga, a Škotska treća.

Janičić je na turniru odigrala ukupno sedam mečeva u pojedinačnoj konkurenciji u kojima je ostvarila pet pobjeda i dva poraza te dva meča u ženskim parovima u kojima je imala polovičan uspjeh. Pod vodstvom izbornice Renata Horvat Vrbnjak (Medvedgrad 1998. Zagreb) još su za reprezentaciju igrali Ira Misir (Velika Gorica), Ira Martinuš (Medvedgrad 1998. Zagreb), Tamara Cvitkušić (Medvedgrad 1998. Zagreb), Vito Buchberger (Velika Gorica), Ivan Gotesman (Zagreb Maksimir) i Karlo Sladojević (Novska).

20. travanj 2024 08:13