StoryEditorOCM
OstaloRAGBI

NE SMETA ŠTO JE TEREN POD VODOM Ragbijaši 'plivali' u Gospinom polju

Piše Petra Drušković, trenerica Ragbi kluba Invictus Dubrovnik
28. studenog 2016. - 10:23

Unatoč  jakoj kiši, u Gospinom polju je održan međunarodni turnir ragbija 7 za seniore. Iako se ragbi igra na različitim podlogama i u raznim vremenskim uvjetima, kiša nije baš bila omiljena organizatoru turnira, no 80 ragbijaša iz 5 klubova i 50-ak navijača, čini se, nisu imali ništa protiv. Atraktivnih poteza i dobrih zgoditaka nije nedostajalo.

Na turniru su uz klub domaćin Invictus Dubrovnik nastupili i Herceg iz Mostara, Arsenal iz Tivta te Ploče i Metković.  U jednom popodnevu tako su odigrali 10 utakmica po sistemu svatko sa svakim tj. svaka ekipa po 4 utakmice. Uobičajeno je to za Olimpijsku verziju ragbija koja se i u Rio de Janeiru ove godine igrala na dvodnevnom turniru iako po drugačijem sustavu.

Nakon 10 odigranih utakmica poredak je bio sljedeći: 1. Herceg Mostar, 2. Invictus Dubrovnik, 3. Arsenal Tivat, 4. Ploče 5. Metković.

Ragbijaši Invictusa ostvarili su 3 pobjede (19:17 protiv Ploča, 15:5 protiv Arsenala, 26:5 protiv Metkovića) te u utakmici koja je slovila za „finale“ turnira doživjeli minimalan poraz od Hercega iz Mostara 12:15. To je bila najneizvjesnija utakmica i s pravom nosi titulu finala jer se do isteka 14. minute nije moglo predvidjeti konačan rezultat. Obe momčadi borile su se do zadnjeg zvižduka iako je to za oba kluba bila četvrta utakmica, no na kraju je ipak iskustvo dosta starijeg kluba iz Mostara prevagnulo na njihovu stranu.

Imala sam slatke brige tijekom cijelog turnira jer nakon samo 6 mjeseci postojanja Invictus Dubrovnika na raspolaganju imala puni sastav momaka željnih igre i rabijaškog kontakta. Za neke od njih ovo je bio prvi turnir pa je bilo interesantno vidjeti kako će se snaći u realnoj situaciji na terenu.  Rezultat na kraju dana govori kako ovi momci imaju što pokazati iako još uvijek ima dosta prostora za rad i napredak.

U sklopu turnira održan je i sastanak predstavnika prisutnih klubova na kojem su se postavili temelji za organizaciju lige u ragbiju 7 koji se do sada službeno igrao samo na kraju sezone 15-ice. Na ovaj način ova Olimpijska verzija ragbija bila bi prisutna tokom cijele godine što nam naša klima omogućava, a to bi ujedno bila i prilika za ove mlade klubove da stječu neophodno iskustvo.   

Za Ragbi klub Invictus Dubrovnik nastupili su: Josip Paljetak, Vjekoslav Šoša, Edin Pojskić, Ivan Cvetković, Mario Šimunović, Alem Dilberović, Denis Dilberović, Dubravko Kaučić, Roberto Ugrin, Mario Zvono, Damjan Borko, Darko Kalinić, Neven Kaciga i kapetan momčadi, Ante Stojan.
 

26. travanj 2024 08:58