StoryEditorOCM
OstaloJUDO

IVANA SLOBODNA U 1. KOLU Željko Đapić: 'Ukoliko bi još napravila rezultat u Izraelu na EP-u, to bi bilo sjajno!'

10. studenog 2016. - 22:27

Ivana Šutalo je prva nositeljica Europskog mlađe seniorskog prvenstva u kategoriji preko 78 kilograma, koje se održava u Tel Avivu. Ukupno je jedanaest judašica u kategoriji u kojoj je članica Judo kuba Dubrovnik slobodna u 1. kolu. Potom će se Šutalo boriti protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju Poljakinja Anna Zaleczna i Britanka Michelle Boyle. Ukoliko bude uspješna, u polufinalu je čeka pobjednica borbe u kojoj se sastaju Mađarica Emesa Karpati i Ukrajinka Yelyzaveta Kalanina.

U donjem dijelu ždrijeba su Mađarica Mercedesz Szigetvari, Ukrajinka Anastasia Sapsai, Turkinje, Sebile Akbulut i Kubra Kara, Britanka Jodie Myers i još jedna hrvatska reprezentativka, Tina Radić. Natjecanje u kategoriji preko 78 kilograma u konkurenciji judašica je u subotu, 12. studenoga.

- Ivana je dobro radila, ostvarila niz vrlo dobrih rezultata ove godine. Seniorska prvakinja Hrvatske, zatim je na prvom velikom svjetskom natjecanju nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, IJF-ovom Grand Prix-u osvojila brončanu medalju, ujedno joj je to prva medalja s jednog IJF-ovog Grand Prix natjecanja. Ove godine je bila prva na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku i Beogradu. Sve to je za rezultat imalo prvo mjesto na rang listi. Ukoliko bi još napravila rezultat u Izraelu, to bi bilo sjajno. Ponavljam, dobro je radila ove godine – naglasio je profesor Željko Đapić, trener Ivane Šutalo, koja je već osvajala medalju na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu do 23 godine, i to prošle godine u Bratislavi. Bila je druga u kategoriji preko 78 kilograma, a taj uspjeh donio joj je novi, peti uzastopni naslov najbolje sportašice Grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova.

23. travanj 2024 22:42