StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

HALO, ŠPANJOLSKA Dario Marinović: Njihova dvorana je bila puna, više od 4.000 gledatelja...

10. studenog 2016. - 14:52

Prije neki dan su 'skinuli' prvaka u prvenstvu. Bili s 2:1 bolji od Movistar Intera u svojoj dvorani pred 6500 gledatelja, a sad su u reprizi prošlogodišnjeg finala španjolskog Kupa Kralja sa 4:1 dobili u gostima Palmu Futsal, trenutno vodeći sastav lige nakon 5. kola, te se plasirali u četvrtfinale. Zanimljivo, u osmini finala sedmog izdanja Kupa Kralja ispali su aktualni prvak i doprvak Španjolske, finalisti doigravanja, Movistar Inter i Barcelona.

- Što se nas tiče, vodili smo protiv Palme Futsal s 2:0. Prvo poluvrijeme 1:0. Oni su pet minuta prije kraja imali penal te smanjili na 2:1. Njihova dvorana je bila puna, više od 4.000 gledatelja. Veliki pritisak, ali smo to izdržali te ih slomili na kraju s nova dva pogotka – istaknuo je Dario Marinović, hrvatski reprezentativac iz Mokošice u dresu ElPozo Murcie, branitelja naslova pobjednika Kupa Kralja. ElPozo Murcia je nakon tri (uzastopna) izgubljena finala Kupa Kralja od Barcelone (2012., 2013. i 2014.) dobila na neutralnom terenu u Sevilji prošle sezone Palmu Futsal s 3:2. Bio je to prvi trofej Marinovića u Španjolskoj. Drugi je osvojio na početku nove sezone (španjolski Superkup, dobili s 3:1 Movistar Inter).

- Ako nisi pravi, može te dobiti svatko – tim riječima je komentirao ispadanje Movistara Intera i Barcelone. Protiv koga će igrati ElPozo Murcia u četvrtfinalu?

- Sustav natjecanja je takav da se i u četvrtfinalu igra jedna utakmica, potom se u polufinalu igraju dvije utakmice, doma i vanka, a finale jedna utakmica, ali na neutralnom terenu. Nema nositelja u četvrtfinalu. Dok su u osmini finala niželigaši bili ti koji su domaćini, bila su dva drugoligaša, u četvrtfinalu toga nema. Sve se izvlači. To što smo mi u osmini finala bili gosti, to ne znači kako ćemo sad biti domaćini.

U igri za naslovom pobjednika Kupa Kralja ostalo je sedam prvoligaša (Gran Canaria FS, Jaén Paraíso Interior, Levante UD, Catgas Energía, Pescados Rubén Burela, Magna Gurpea) i jedan drugoligaš (Valdepeñas). Ždrijeb četvrtfinala je 18. studenoga. Četvrtfinala se igraju 13. i(li) 14. prosinca.

ElPozo Murcia je s dvije pobjede, dva remija i jednim porazom na osmom mjestu u prvenstvu. Palma Futsal ima 13 bodova (četiri pobjede te remi kod kuće protiv Marinovića i ekipa, 3:3), Movistar Inter i Barcelona po 12 bodova, Catgas Energia 11…  U 6. kolu ElPozo Murcia je gost Santiago Futsala, koji ima 6 bodova.

16. travanj 2024 09:33